Snap
  • Mama
  • luizenmoeder
  • luizen
  • Prioderm
  • geengedoemethoofdluis

En ineens hadden we luizen

Luizen, breek me de bek niet open over deze kriebelbeestjes. Ik krijg ik er spontaan jeuk aanvallen op het moment van dit typen. Toen Mamplaats mij vroeg voor een samenwerking met Prioderm hoefde ik geen moment te twijfelen, want ik mag mijzelf inmiddels wel een luizen expert noemen. Veel mensen denken dat het bestrijden van luizen een tijdrovend klusje is. Hoeft niet. Als je weet wat je moet doen en hoe je het moet doen kun je het zelfs tussen de bedrijven door doen. Been there done that. Als moeder van 4 waarvan 1 baby + borstvoeding heb ik dit namelijk ook overleefd. Knipoog! Laat je eerst even over onze ervaring vertellen.

Vroeger, ik denk zo'n 12 jaar geleden kreeg ik voor het eerst in mijn leven te maken met luizen. Kammen kammen en kammen. Maar op die leeftijd is het toch al gauw vies en wat je niet ziet is er niet. Dacht ik toen. Uiteindelijk heb ik de beestjes onder controle gekregen. Een aantal jaren later werd ik weer in het diepe gegooid met luizen. Eerlijk is eerlijk, ik verfde mijn haar altijd en deze keer werd het blond, dus de luizen hebben dit helaas niet kunnen na vertellen. Kwam ik daar even goed mee weg.

Jaren was het rustig, maar we weten allemaal als je kindjes krijgt dan komen luizen minimaal 1 keer om de hoek kijken. En inderdaad. We waren goed voorbereid maar je houdt het niet tegen. Kids knuffelen op school en ga zo maar door. Zo kwam Vajèn dus thuis met luizen. En binnen no time hadden ook Ruby en ik luizen. De papa des huizes en Esra kwamen ermee weg. Gelukkig! Maar neemt niet weg, elke dag kammen. Elke dag 2 keer kammen. Ja. Elke dag! Prioderm to the rescue. Wij probeerde eerste de shampoo en daarna de lotion. De lotion is mijn fav, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.

Goed, ons luizenpluis leven begon. Ik heb gejankt jongens. Zo hard gejankt. Ik bedoel laten we het niet mooier maken dan het is, niemand kan tegen die eerste woorden, u kind heeft luizen. Alhoewel, het moment dat je ze daadwerkelijk gaat vinden in je haar is misschien net zo een jank momentje. Ik had mijzelf voorbereid op uren kam werk. Ik heb mezelf flink ingelezen en uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat Dimeticon Lotion het allerbeste werkt voor luizen. Dus zo geschiede. Maar eigenlijk viel het allemaal best mee.

De Prioderm Dimeticon Lotion breng je aan op droog haar. Ik had de meiden tijdens het koken aan de eettafel zitten. 1 voor 1 heb ik de lotion aangebracht en 15 minuten laten inwerken. Ik koos ervoor om de haartjes van de meiden gelijk te kammen zodat ik de meeste luisjes eruit haalde. Daarna gingen we in optocht naar boven en spoelde we haartjes uit. Nog een keertje goed kammen en laten drogen. En zorg ervoor dat je de haren in verschillende stukken verdeeld zodat je overal goed bij kunt. Als we beneden kwamen konden we eten en de haren ondertussen drogen. Win win! Na 9 moet je behandeling herhalen. Hier hielden wij ons stipt aan. En binnen no time waren er geen luizen meer te bekennen.

Nu de kindjes weer naar school gaan heb ik ze voor de zekerheid behandeld met de Prioderm Dimeticon Lotion. Just in case. Maar wanneer je eenmaal luizen hebt gehad blijf je zelf ook op je hoede en kam je zo nu en dan om even te checken.

Prioderm was voor ons de redder in nood. Klinkt allemaal zo zwaar, maar luizen zijn an sich al een vervelend dingetje, dan is het extra fijn dat de bestrijding vlekkenloos en snel kan verlopen. Als ik het kan met 4 kids kan iedereen het. Met een beetje hulp van Prioderm natuurlijk. Wist je dat Prioderm al meer dan 40 jaar het meest verkochte hoofdluismerk van Nederland is? Wij als ouders kunnen dus vertrouwen op Prioderm. En dat is fijn. Toch?

Ik wil ook even benadrukken dat je je niet maar dan ook echt niet hoeft te schamen. Vroeger, toen ik zelf ook niet beter wist, dacht ik dat mensen met luizen vies waren. Maar inmiddels weet ik wel beter. Het is niets om je voor te schamen, het hoort eigenlijk gewoon een beetje. Zeker na de vakanties even extra alert zijn op kriebelbeestjes. 

Snap
3 jaar geleden

Bekend probleem helaas hierv meiden die regelmatig er mee thuiskomen. Dus dan pakken we de kam weer. Gebruik geen prioderm ivm Allergische reactie maar bij de kinderen werkt de prioderm wel goed

3 jaar geleden

Hier ook blij met Prioderm!!