Snap
  • Mama
  • jongen
  • kleuter
  • Mijntrots
  • grote
  • Naardebasisschool

En dan ineens... ben je bijna 4 jaar!

Lieve Daan,

Bijna 4 jaar oud ben je, bijna ben je jarig. En wat zijn de afgelopen 4 jaar bijzonder geweest. Ik ben zo trots op jou, niet in woorden uit te drukken.

Je was zo klein

Het begon, 4 jaar geleden totaal onverwachts met gebroken vliezen terwijl ik net aan het werk was. Nog 3 dagen zou ik moeten werken tot aan mijn verlof. En jij besloot dat het gezelliger zou zijn om iets vroeger te komen en mijn hele verlof periode samen te zijn. Denk ik. 

Een oorzaak waardoor jij met 35 weken kwam is nooit gevonden. Vette pech, en daar heb ik mee leren leven.

Ik weet nog zo goed hoe jij uitgestrekt onder de warmte lamp lag, dat je gewoon echt toe was aan meer ruimte. Ik weet ook nog heel goed hoe je eruit zag met je sonde en je sticker. 

Wat was jij dapper en sterk, toen al en nu nog steeds. Want de afgelopen 4 jaar heb jij je wel bewezen dat jij het meest makkelijke kind bent wat graag samen speelt, maar ook lekker rustig in een hoekje een boek kan lezen. 

Ik zie in jou, zoveel van mij. En van je papa. Hoe je nu al puntje precies bent. Dat heb je echt van hem. En ook dat je een klein rommelkontje bent, dat heb je absoluut van mij.

Je mist het liefst precies niks van de dag en wil overal graag bij zijn. Dat heb je absoluut van mij. Tegelijkertijd vind je het ook prima om de hele dag thuis te vertoeven en te chillen.  Exact je vader. 

Als ik hoor dat mensen vinden dat je op mij lijkt, maakt mijn hart een sprongetje. Want dat vind ik zo leuk om te horen. Qua uiterlijk ben je echt een mix van je papa en mij. De neus, zoals ik heb gewenst, heb je van je papa. Je blauwe ogen heb je van mij. Maar waar die blonde haren vandaan komen.... 

En nu ben je bijna 4

En dan, ben je bijna 4. Maandag 27 september om precies te zijn. Om 14:11 uur is het exact 4 jaar geleden dat ik jou voor het eerst ontmoette. Dat ik je hoorde huilen, dat ik je kon knuffelen en ruiken. 

En nu, nu ben je een grote knul van ruim een meter lang. Waar maat 44 eerst te groot was is maat 104 nu al te klein. Ga je al een aantal weken naar de basisschool, doe je gewoon mee op de BSO. Ik vond het zo lastig om je te laten gaan maar tegelijkertijd zo trots want jij doet dit gewoon even. 

Je hebt plezier, je hebt al vriendjes en gekke praatjes. Al geef je gelukkig wel nog een kus en een knuffel en roep je heel hard "hou van jou! Vind jou lief mama!" Als je de school in huppelt. Lieve Daan, je bent goud waard. Mooier dan wat jij bent kan ik niet wensen, wil ik ook niet. Jij bent perfect voor mij.

Trots op jou, allerliefste lieverd! 

Houvanjou, vindjoulief!

Snap
2 jaar geleden

❤️❤️❤️❤️