Snap
  • Mama
  • EMDR
  • traumatherapie
  • Singlemom
  • strongmother
  • heftigverhaal

EMDR, hopelijk help je me!

Sinds kort ben ik van start gedaan met EMDR Therapie. 

Waarom? Omdat ik al meer dan een jaar bij de psychologe ga en nog steeds het zelfde beeld heb en niets een plaats kan geven. 

Wat is dat? Dat is stress, angst en trauma verwerking. 

Nu om in te pikken waarom, zoals velen ondertussen al weten ben ik vorig jaar zwanger geraakt en heeft mijn toenmalige vriend mij laten staan. Om een lang verhaal even kort te maken, ik zag die persoon heel graag, wat tot groot ongeluk leidde en ikzelf het even niet meer zag zitten en in een enorm zwart gat ben gevallen. Een serieus heftige en zware periode meegemaakt en dan nog over de bevalling niet te spreken. Ik ben toen in het ziekenhuis beland en heb de hulp gevraagd die ik nodig had en nog steeds heb. 

Na een jaar by de psychologe en ook ondertussen al bij de psychiater geweest, is alles een beetje het zelfde gebleven.

Uiteraard zijn bepaalde dingen wel veranderd maar ik wil alles voor mezelf een plaats kunnen geven. Ik wil echt voorwaarts in mijn leven en niet blijven stilstaan bij dingen of feiten die nooit meer hetzelfde zullen zijn. 

Ik ben dus gestart met EMDR en ik kan je zeggen dat dit enorm heftig is, mijn eerste sessie had ik online omwille van Corona. De bedoeling is dat je je ogen sluit en teruggaat naar een moment dat jou veel nauw ligt, en dat je op een pauze knop gaat drukken en dat moment alles van emoties, beeld, geur enzo opnoemt wat je je kog kan herinneren.

Aangezien de eerste sessie online was was dit nog al raar, de 2de maal ben ik naar het ziekenhuis bij mijn psychologe kunnen gaan. We begonnen met het geen wat het heftigste is voor mij en dat was mijn bevalling, de moeilijke bevalling die ik heb gehad en het feit dat ik daar alleen was. Mijn mama was er wel maar niet de persoon die ik er met heel mijn hart zo graag bij wou. Ik deed mijn ogen toe en ging terug naar het moment dat Liyo geboren werd, dat ze hem onmiddellijk meenamen omdat hij niet ademende direct, hij zag blauw, reageerde niet, ik was aan het huilen lijk een klein kind. Ik wou dat er iemand voor mij was, dat jij er voor me was. Maar dat was je niet. 

Nu kwamen al die emoties terug naar boven en begon ik te huilen, ik was aan het paniekeren en voelde me zo wegtrekken. De psychologe zei dat dit een normale reactie was, omdat dit echt zeer intens is. Ik ben die dag naar buiten gegaan zo slecht of iets. 

De dagen nadien heb ik nog enorm liggen piekeren over alles weer en over dat moment en ook andere momenten. Ik liep weer heel emotioneel. Maar dat hoort er bij. 

Nu ben ik voor de 2de maal gegaan, en ook deze was heftig , nog heftiger dan de vorige keer zelf. We stonden stil bij mijn emoties die ik terug naar boven haalde. De emoties waar ik het meest lastig mee had was het verdriet en de boosheid. Waarom? Omdat ik jou graag zag, en misschien diep van binnen nog steeds. Omdat ik jou er bij wou en je das er niet, omdat je me alleen liet ondanks je valse beloftes die je steeds maakte. Waarom heb ik die beloftes gelooft? Omdat ik geloof in echte en oprechte liefde en voor mij was jij dat. Nu ja, het was zo heftig dat ik de sessie heb moeten stoppen. Ik werd misselijk en ziek van al die emoties die weer naar boven kwamen. Volgens mijn psychologe heb ik echt goed gewerkt maar ik voelde me zo rot. 

Ben ik zwak? Nee ik ben iemand die haar emoties durft uiten en dat te laten zien. 

Ik ben iemand die er zal bovenop komen beetje bij beetje en dan zal ik sterker staan dan ooit! 

EMDR, ik hoop dat je je vruchten af zal werpen. 

2 jaar geleden

Heel veel sterkte en moedig dat je er voor gaat.ik heb vorig jaar ook EMDRtherapie gehad ivm scheiding van narcist...zal je de details besparen maar mij heeft t echt geholpen, Jr gast ontzettend diep masr echt ik was na 6 sessies weer een beetje mezelf..helemaal pijnloos zal het nooit worden maar het is nu meer op de achtergrond en kan weer vooruit kijken en weet dat ex geestesziekte was...kan weer van mezelf houden . Hoop dat u dat ook gaat inzien Heel veel liefs en sterkte

2 jaar geleden

Lieve lieve mama, ik ken je verhaal niet en ik kan bovenstaande post niet lezen zonder tranen. Veel sterkte en succes met de EMDR-therapie. Zelf heb ik deze therapie 4 jaar geleden afgerond en daardoor volledig af kunnen bouwen van de anti-depressiva. Ik ben een ander mens en voel me stukken lichter dan voorheen. Heb vertrouwen en neem je tijd en neem voldoende rust, ik sliep altijd 2 tot 3 uur na een sessie omdat ik het ook zo zwaar vond.

2 jaar geleden

Door mijn zwangerschap en de nasleep er van ook EMDR op het moment. Een totaal andere situatie als jij maar met goede begeleiding kun je de rust weer terug vinden en het een plekje gaan geven. Emoties mogen er zijn. Je bent krachtig, dat heb je al bewezen door hulp te vragen 😘

3 jaar geleden

Ook hier edmr bijna klaar... en ik kan je zeggen zet door t is heel heftig heel moeilijk heel verdrietig en niemand waar je het echt aan kan uitleggen dat vond en vind ik nog steeds wel lastig!...maar wat is het fijn als je het zelf gaat merken!geloof me het komt echt goed! En je komt hier sterker uit dan ooit!!! Heel veel succes😘💪