Snap
  • Mama

Eindeloze discussies en maffia.

Tegenwoordig kan je niet eens meer je mening of ervaring delen op Facebook zonder aangevallen te worden door diverse maffia's

Discussies, ruzies of zelfs bedreigingen. Ja deze zin klinkt als pubers van de middelbare school maar eigenlijk heb ik het over de mama's op Facebook. Zodra ik Facebook open zie ik de ene discussie na de andere voorbij komen, en geloof me ik ben helemaal in voor een discussie zeker met iemand die goede tegenargumenten heeft, maar wat ik wel niet allemaal tegenkom op Facebook is gewoon niet leuk meer.

Waarom moet het allemaal zo fel en grofgebek gaan? Waarom kunnen we elkaar ook gewoon niet helpen door ervaringen te delen zonder dat je afgebrand word tot op het bot? Want "hoe durf jij je kind sap te geven!" en dan begin ik niet eens over de eeuwenoude flesvoeding vs borstvoeding maffia want dat is een discussie die blijkbaar bij mensen de oer-persoon oproept en met knuppels gaat lopen zwaaien.

Discussies zijn heerlijk, want je kan je mening geven en tegelijkertijd kan je ook leren van dingen die je misschien niet wist, maar niemand die dat maar zou toegeven. Ik ben er klaar mee, ik heb borstvoeding en flesvoeding gegeven, mijn kind krijgt pakjes drinken en water en heel soms- ja echt waar- zonder te liegen- krijgt ie zelfs eens snoep! Maar dit zeg ik natuurlijk niet op Facebook, want dan krijg ik bureau Jeugdzorg op me dak.

Jammer dat het altijd zo moet, hopelijk ooit in de toekomst kan ik me mening geven of ervaring delen zonder dat ik aangevallen word door hyena's.

Onthoud één ding

Alles wat we doen, doen we (als het goed is ;)) uit liefde. ♡

7 jaar geleden

Ik heb ook flesvoeding gegeven en ook potjes. Dunya vond het heerlijk en ik ook. :) En over al dat suiker. Dunya krijgt gewoon limonade, is niet te dik, maar wel wat gaatjes in haar gebit. Maar ik snoepte vroeger de hele dag door en had pas op mijn 17e mijn eerste gaatje. Ik stimuleer haar wel om meer water en thee te gaan drinken, maar 1 zoete drank per dag, daar hou ik me niet aan. En ik vind het onzin als mensen oordelen over elkaar. Moet ik dan ook iedereen veroordelen die geen flesvoeding geeft of die andere keuzes maakt dan ik? Vermoeiend lijkt me dat.

7 jaar geleden

Klopt! Je zou denken dat mama's elkaar steunen omdat we allemaal hetzelfde doen namelijk zorgen. Maar ook ik heb soms op het punt gestaan om Facebook te verwijderen, het is gewoon zo zonde en inderdaad respectloos.

7 jaar geleden

Dat is dus een vd redenen dat ik van Facebook ben weggegaan sommige mensen weten echt noet wat ze er zeggen en zijn alles behalve volwassen in discussies soms. Ik mos het respect voor elkaar vaak op sociaal media

7 jaar geleden

Helemaal prima jij doet waar jij je goed bij voelt en dat is het belangrijkste! Maar wat is uitlokken? Is dat iemand die zijn mening geeft over een gevoelig onderwerp want daar heb ik geen problemen mee of is dat express een mening geven die eigenlijk niet door beugel komt zoals iemand zou roepen "pannenkoeken zijn slecht"