Snap
  • Mama

Eindelijk zwanger..

Na ongeveer 12 jaar hopen, bidden en wachten eindelijk zwanger... Mijn diepste wens gaat in vervulling maar ik voel me diep ongelukkig...

Een laatste hap pizza, een paar slokken wijn en ik ben er klaar voor. 

Eigenlijk wil ik het niet doen. Hoe vaak heb ik in het verleden gehoopt om zwanger te zijn en nog nooit was het waar. 

Maar nu voel ik ergens heel diep van binnen een kriebel en dat mag niet. dat wil ik niet, het kan niet en ik heb geen zin om weer teleurgesteld te zijn. 

Mijn menstruatie blijft veel vaker uit. En nu ik net een week op vakantie ben geweest in een heel ander klimaat is het heel logisch dat mijn menstruatie uit blijft. 

Het enige verschil met anders is dat nu mijn hele familie en vriendenkring weet dat ik ongesteld moest worden. Hoe stom, maar omdat ik met een vriendinnetje een weekje naar Aruba zou gaan heb ik gewoon verteld hoe balen het is dat ik juist nu ongesteld moest worden... En nu een week na terugkomst vraagt iedereen of ik al menstrueer... En als ik dat dan ontken dan gooit iedereen een balletje op over een eventuele zwangerschap... 

Vooral omdat ik twee maanden geleden getrouwd ben. En hoewel ik al ver boven de 25 ben (lees bijna 40;)), verwacht men schijnbaar toch dat het nog kan... 

En omdat mijn omgeving daar dus op zinspeelt voel ik diep van binnen een klein sprankje hoop opkomen. 

Boos op mezelf, omdat ik voel wat ik voel, en heel obstinaat, zoek ik een pakje sigaretten en een aansteker. Ik neem mijn wijntje mee en ga naar buiten om een sigaretje te roken. Het kan toch niet waar zijn, maar om van al het gezeur en van de hoop af te zijn zal ik straks een test doen. 

In een zak met oude ovulatietesten, die ik ooit van een buurvrouw kreeg, weet ik een zwangerschapstest. Of die nog houdbaar is weet ik niet en er zit ook geen beschrijving meer bij maar whatever, het is alleen maar om uit te sluiten en zeker te weten wat ik al weet: een kindje is voor mij niet weg gelegd. 

Weer voel ik zenuwen. Ik bel mijn man die voor zijn werk deze week weg is. Hem vertel ik dat ik een test wil gaan doen omdat 'iedereen' zegt dat ik wel zwanger kan zijn en dat ik dan maar meteen weet dat het niet waar is. 

Doe wat je moet doen zegt mijn kersverse echtgenoot. Hij is inmiddels bijna 50 en gelooft ook niet dat ik opeens zwanger zou zijn. 

'Ik bel je straks' zeg ik. 

Dapper bekijk ik de test. Het is een eenvoudig stropje, zonder beschrijving of wat dan ook. Ondanks dat ik weet wat de uitslag zal zijn voel ik toch kriebels in mijn buik. Snel naar het toilet om wat urine op te vangen. 

Terwijl ik in een potje plas besef ik hoe belachelijk ik bezig ben. Toch zet ik door. Ik dip het stripje in het bekertje urine en leg het daarna weg. Ik wil weglopen omdat het meestal een paar minuten duurt maar op een of andere manier blijf ik kijken. 

Hoe lang het precies duurt weet ik niet maar voor mijn gevoel verschijnen er binnen enkele seconden twee streepjes...

Mijn hart slaat over en ik voel mijn keel droog en dik worden. Mijn hele lijf lijkt slap te worden en weer op te springen, het duizelt me... Twee streepjes? Dat betekent toch 'zwanger'? Even voel ik me echt zo onwijs gelukkig..  Ofzo... Ik voel me heel raar van binnen. Verdoofd maar blij.

Ik pak mijn telefoon en bel mijn man. 'Twee streepjes' zeg ik. 'Dat betekent zwanger, maar dat kan niet' en ik begin met lange uithalen te huilen. 

Alle spanning, alle hoop die ik had komt er op dat moment uit. Ik weet dat het waar is maar ik kan het niet geloven. Als mijn vriend voorstelt om de volgende dag een andere test te gaan kopen om zekerheid te krijgen, eentje waar wel een beschrijving bij zit, dan weet ik dat dit echt niet hoeft.

Het kan niet maar toch is het waar, ik ben zwanger. Ik ben zwanger... Maar dat kan niet... Ik heb er op gehoopt, ik heb er om gebeden, ik heb er om gehuild en als laatste heb ik er om gerouwd... En rouwen doe je als je afscheid neemt...

En nu ga ik moeder worden? 

Zoveel gedachten tuimelen door mijn hoofd. Ik kan het niet bolwerken. Ik probeer te voelen maar ik voel niets. 

Dat was het begin van mijn zwangerschap. Ik verwachtte dat ik volgende week wel blij zou zijn. Helaas is het allemaal zoveel en zo boven verwachting dat ik niet heb kunnen genieten van mijn zwangerschap, dat ik mijn man soms tot wanhoop heb gedreven en helaas dus ook geen band met mijn (ongeboren) kindje heb kunnen opbouwen tijdens de zwangerschap... 

peetje80's avatar
8 jaar geleden

Ik zag je naam voorbij komen bij de bloggers en dacht ga je blog lezen. Dapper om aan te geven dat je niet blij was terwijl je dat wel zou moeten zijn. Ik zie dat je nog een blog hebt gelezen dus ga die ook lezen. Groetjes Peetje80

flesdopje's avatar
9 jaar geleden

Ik snap je emotie heel goed. Wij hebben er 5,5 jaar over gedaan. Ik heb ook niet echt genoten, maar hield mezelf de hele zwangerschap voor dat het vast mis zou gaan, dus een band opbouwen deed ik niet. Toen de bevalling ook nog ren drama werd en we daarna een week gescheiden in t ziekenhuis lagen werd het er niet beter op. Voelde nog steeds geen band en de roze wolk is nergens te bekennen. Allemaal taboe om over te praten, want je hoort blij te zijn. Goed dat je er over blogt en fijn dat je er nu wel van kan genieten.

's avatar
9 jaar geleden

Wauw, kippenvel. Bijzonder. Wij konden ook niet zwanger raken. Na 2 jaar was het zo ver. Ik deed een test, maar kon toch niet zwanger zijn. Zodra ik mijn urine op de test druppelde, zag ik twee strepen. Geweldig! Ik kan me heel goed voorstellen dat het moeilijk voor je moet zijn geweest om de knop om te zetten en ineens te gaan genieten. Je bent jaren bezig geweest met zwanger WORDEN niet met zwanger ZIJN... Mijn indruk is dat je jezelf dit verwijt... 'nu ben ik zwanger en dan geniet ik niet genoeg'... maar wat is genoeg genieten? Sommige vrouwen vinden zwanger zijn helemaal niet fijn, maar moeder zijn wel. Wellicht moet je er eens met een therapeut over praten? Probeer het los te laten en er te zijn voor je meisje. Sterkte!

's avatar
9 jaar geleden

Pff, die komt binnen zeg! zo herkenbaar. Maar gelukkig hier nu een gezonde zoon van 16 maanden. Op ons geboorte kaartje stond dan ook Het is te mooi om waar te zijn Maar het is waar, dat is het mooiste! Maar herken zoveel van je emoties, heeft ook wel enige tijd geduurd voordat alles een plekje had bij mij. Maar gelukkig kan ik nu zeggen! Het is goed!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Petraveen?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.