Snap
  • Mama
  • onderzoeken
  • spannend
  • lichtpuntje
  • heftig
  • eindelijkerkenning

Eindelijk erkenning!

Eindelijk erkenning!!

Het is even geleden dat ik hier wat poste! Dit heeft meerdere redenen o.a. dat ik een bedrijfje ben gestart maar vooral omdat Vinz veel in het ziekenhuis heeft gezeten dan wel gelegen.

Voor Vinz zijn eerste verjaardag zijn wij wederom op genomen geweest. Dit omdat de buikpijn aanvallen steeds vaker kwam. Helaas heeft de echo van toen niks uit gewezen. We werden door gestuurd naar het wkz en die hoorde een half verhaal en gaf mij de keuze naar huis of hier blijven en morgen naar huis. Jup keuze is dan snel gemaakt lijkt me. Ik ben naar huis gegaan. Wij moesten hem laxeer middel geven ( kind heeft al sinds mei 2019 diarree!🙃) maar goed ik heb mij er niet bij neer gelegt en heb mijn kinderarts een bericht gestuurd. Die belde mij die week nog terug en regelde een verwijzing naar de maag darm lever arts voor kinderen in het WKZ ( dossier was er toch al en hij is daar ook geholpen aan de invaginatie) ook mochten we stoppen met de florax. 10 oktober heeft Vinz mogelijk mog een invaginatie gehad. Deze heeft het lijf wonder wel zelf opgelost ( godzijdank)maar de buikpijn aanvallen leken verdubbeld in tijd gemiddeld duurt een aanval 30 min en dat elke avond. Goed lang verhaal kort. Van het weekend had Vinz 2 donkere luiers en zondag op maandag had hij de hele nacht door om het uur buikpijn.. hierop heb ik wederom de kinderafdeling gebelt deze wouden Vinz zien ( we waren net ter observatie geweest de woensdag er voor en tijdens een aanval hebben ze een echo gemaakt hier op was helaas ook niks te zien) hij moest opnieuw bloedprikken en ontlasting inleveren, we mochten niet eerder weg voordat de uitslag van het bloed binnen was. En je raad het vast.. ook hier was niks in te zien.

Vorige week woensdag hadden we dan eindelijk de afspraak bij de MDL arts en de titel raad het misschien al er is eindelijk erkenning. Er worden twee soorten onderzoek gedaan bij Vinz. Beiden onderzoeken bevatten radioactieve vloeistof maar bij 1 onderzoek gaan ze kijken naar de anatomie van de spijsvertering en of die helemaal goed loopt tegelijkertijd kunnen ze meteen zien of er een obstipatie is. Bij het andere onderzoek brengen ze een infuus aan waardoor de vloeistof in het lijf komt. Hiermee gaan ze kijken of Vinz toch geen darm uitstulping heeft die de invaginatie triggerd. Dit onderzoek is wat lastiger omdat hij compleet stil moet liggen en eigenlijk moet slapen. Ze hoopt dat hij dat uit zichzelf gaat doen, maar ik ken mijn kind en dat wordt toch echt narcose😶 Na de onderzoeken hebben we weer een bel afspraak om de uitslagen te bespreken en of wij moeten gaan starten met de florax.

Tot de onderzoeken plaats hebben gevonden is het uitzingen met de pijn aanvallen want een zetpil werkt niet, maar ik ben zo zo blij met de erkenning en dat er eindelijk verder wordt onderzocht ipv alleen maar een echo en bloed dat niks uitwijst!

Aankomende dinsdag is dan het eerste geplande onderzoek met het infuus. Ik ben er nerveus voor maar ergens hoop ik dat er iets gevonden wordt en dat Vinz eindelijk van de pijn af is!