Snap
  • Koperspiraal
  • Pech
  • anticonceptie

Einde verhaal

Van het spiraal

Dit is de laatste blog over mijn spiraaltje avontuur. Maandag voor de laatste keer een poging gedaan om de gynefix te plaatsen na veel pijn zat hij eindelijk en had ik hoop dat deze bleef zitten. Dinsdag kreeg ik krampen en na zelfcontrole kon ik ook dit keer het spiraaltje weer voelen hij was nog niet ver genoeg gezakt om er zelf uit te halen. Woensdag het ziekenhuis gebeld met de vraag of deze eruit gehaald kon worden. De vrouw aan de telefoon was erg verbaasd dat ik nu al gevoeld had en maakte me even goed duidelijk dat ik geen zelfcontrole had mogen doen want dat was slecht voor het spiraaltje?!?! Ze zei dat ik maar gewoon moest wachten op me controle over 6 weken want het waren gewoon de draadjes. Mevrouw bel maar weer als u veel bloed verliest. Gister avond was het zo ver een heftige bloeding en ik kon zo het spiraaltje eruit halen. Al had ik het fijner gevonden als die bloeding en pijn voorkomen hadden kunnen worden. 


Hierbij zijn we aan het einde gekomen van mijn spiralen avontuur en zijn er daarin geen opties meer voor mij. 

Ben jij nou diegene die een andere anticonceptie weet waar heeeeeeeel weinig hormonen in zitten (momenteel gebruik ik de prikpil en de gewone slikpil en spiraal zijn dus geen optie voor mij) laat het me dan weten! 

1 jaar geleden

Ik heb voor het spiraaltje een staafje gehad. Helaas was dat niks voor mij(begon steeds eerder en steeds vaker te vloeien...) maar wellicht dat het voor jou wel werkt?

1 jaar geleden

De huisarts zei dat dit ook geen optie voor mij was. Omdat de kans op zwangerschap daarin voor mij wat groter was

1 jaar geleden

Jee, wat vervelend! Bijzondere reactie van het ziekenhuis 🤨 Is Nexplanon (implantatiestaafje) of Nuvaring iets voor je?