Snap
  • Mama

Eerste zwangerschap eindigd in MK/spoed curretage (1)

Nog jong, thuiswonend, je eerste zwangerschap die dan ineens eindigt in een spoed curretage.. Nooit een miskraam verwacht!

Het jaar 2008... Het jaar waarin ik ineens zoveel veranderde!

Het was begin januari toen ik via de toen bekende en populaire hyves een oude vriend tegen kwam!
Met hem ging ik ontzettend veel om toen ik een jaar of 14/15 was.

Na een lange chat weer nummers uit gewisseld en omdat we nu 20 waren en hij een auto + rijbewijs had was het maar 15min rijden. We  hadden die avond toch niks te doen dus besloten dat hij me kwam ophalen en dat we bij hem dan film gingen kijken. Ik had sowieso geen werkende DVD speler (die was na een val overleden) en aangezien er bij hem thuis toch niemand thuis was konden we dan ook bij praten over al die jaren dat we elkaar uit het oog verloren waren.

Het werd een super leuke avond, ik weet eigenlijk niet eens wat we hebben gekeken omdat we alleen maar aan het bij praten waren! Hij was veranderd... Niet meer het verlegen ventje maar heel zelfverzekerd. Het voelde gewoon weer heel vertrouwd zoals vroeger!

We zagen elkaar dagelijks, en kon een dag niet dan was het telefoon/webcam. Alsof we elkaar nooit uit het oog verloren waren. Het duurde dan ook niet lang tot we een relatie kregen. Eigenlijk veel te snel, we hadden toen een 5 jaar geen contact gehad maar goed als iets vertrouwd is en je bent 20... Tja dan ben je soms snel.

We hebben uiteindelijk maar iets van 6 weken "gehad". het leek langer omdat hij de laatste 3 weken daarvan gewoon bij mijn ouders een soort van inwoonde... Hij kwam savonds na zijn werk naar me toe, sliep dan bij ons en smorgens ging hij weer aan het werk. In die tijd kwamen we erachter dat we ook best wel verschilde... Hij was niet meer het verlegen ventje... hij ging veel uit en naar feestjes, had gigantisch veel vrienden. Door mijn fobie was ik dus niet in staat om mee te gaan feesten, dit koste mij teveel energie etc.

Goed, het was al uit toen ik me ineens ging afvragen: Wanneer moest ik alweer ongesteld worden?!
Ik was in 2007 gestopt met de pil ivm heel veel pijn tijdens de menstruatie. Ik wist dat het normaal was dat mijn menstruatie daardoor nog niet regelmatig was. Maar ik vond het gewoon te lang geleden... Ik herinnerde mij alleen oud&nieuw dat ik vlak daarna een menstruatie had gehad, het was nu midden/eind februari! Goed het hoefde niks te betekenen... Ik zocht naar zwangerschap verschijnselen en herkende mezelf er niet helemaal in. Ik was niet misselijk of wat dan ook! Ik had juist veel meer honger en trek dan normaal! Vaker plassen? Nou nee niet dat het mij op viel. Pijnlijke borsten? Ja ze waren wel veel gevoeliger en leken met de tijd ook steeds pijnlijker te worden... maar dat kon ook betekenen dat er wel een menstruatie aan zat te komen. Al met al leek het er dus meer op dat ik gewoon ongesteld zou worden. 

26 feb: Met een vriendin wezen shoppen en met haar meegegaan toen ze haar nagels liet doen. Geweldige dag gehad en spraken af dat ze de volgende dag naar mij toe kwam. De volgende dag met een bakkie koffie wat gekletst en zo kwam het ongesteld onderwerp naar voren. Samen berekeningen gemaakt... Hoe dan ook ik was te laat... Ik was nooit heel veel verlaat.. misschien 1/2 dagen. Maar nu was het echt echt laat en het idee dat het eraan kwam vervloog steeds meer... Dit omdat mijn "ongi gevoel" steeds meer afnam terwijl de pijnlijke borsten toe namen! Er zat niets anders op dan een test te doen. Dit zou de uitslag geven. We waren ontzettend vrolijk en lacherig door de zenuwen... Met nog een vriendin van ons naar de apotheek... Ik voelde me daar "veiliger" (ivm herkennen) dan gewoon een drogist.. Ik nam een dubbele test. Dan kon ik er direct 1 doen en de volgende ochtend de 2e met de zoals op de beschrijving staat ochtend urine. Eenmaal thuis stiekem de 1e eruit gehaald. Ik wist zeker dat deze negatief zou zijn. Ik gebruikte tenslotte geen ochtend urine en er stond duidelijk dat de beste uitslag kwam als je ochtend urine gebruikte... Hup plassen en door gaan!

Nog voor ik mijn broek weer dicht had zag ik 2 dikke strepen.... WAT?! Beschrijving erbij! Ok de test was goed gegaan mooi. Maar een 2e streep....SHIT! zwanger! Ik heb de test gepakt en ben naar mijn vriendin gegaan waar ook de andere vriendin was.

Ze vroegen hoe het was gegaan of dat ik nog moest... Ik gooide de test met de bijsluiter op tafel en ze vielen het zowat aan. Ze riepen daarna kei hard me naam ook al zat ik naast ze... je bent zwanger!! We hebben wel 100x de bijsluiter doorgelezen en de test ernaast gelegd.... ja zwanger...

Direct gingen we terug naar de apotheek. Dezelfde dame hielp ons, wat een schat! Ze zag al wel aan ons dat we het niet meer wisten.. Ik heb haar nog gevraagd of dit wel normaal was want ja ik gebruikte tenslotte geen ochtend urine! Ze vertelde dat het dan meer dan duidelijk was en dat ik waarschijnlijk al zn 6+ weken zou zijn! Ze gaf me tips en folders mee met informatie... Weer buiten lachte ons het boek "Hallo baby" toe... Ja ik zou nog dit jaar (2008) bevallen... Het was ondertussen etenstijd en werd dus thuis verwacht...

Meer volgt..

8 jaar geleden

Je titel geeft al aan dat dit niet lang positief gaat blijven... Toch zal ik zeker het vervolg gaan lezen. Mooi omschreven dat deze ervaring niet alleen je leven veranderde, maar jou als persoon...

8 jaar geleden

Ben ontzettend benieuwd naar het vervolg! Wat een schrik zeg als je dat dus totaaaaal niet verwacht!