Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Eerste kerst met je kleine spruit!

voor het eerst met je kind samen de kerst door en nieuwjaar! Maar de verplichtingen roepen toch?

De kerstboom staat alles is weer vol met prullaria en je zit goed in de sfeer van kerst. Al het lekkere in de winkels vliegen voor je neus voorbij. Iedereen viert kerst met familie of vrienden, het gezin of ergens lkkr buiten de deur. Maar wat doe je nou als alleenstaande moeder?

Soms ben ik erg hard in twijfel. Blijf ik lkkr thuis? Of ga ik naar mijn ouders toe? Gaan we saampjes lkkr hapjes maken? Dit zijn echt momenten dat ik toch soms me ideale beeld mis. Eerste kerstdag heb ik mijn zoon thuis. De tweede gaat hij naar zijn vader. Omdat mijn zoon nog maar 7 bijna 8 maanden is. Kan ik niet even gezellig met hem in de keuken staan om bijvoorbeeld koekjes te bakken, of kerstkransjes voor in de boom.

Hij groeit vliegensvlug en kruipt al aardig zijn weg door het huis. Maar wat moet je nou verzinnen met kerst?

Het moet juist een leuke gezellige tijd Zijn. En dat zal het ook zeker wel worden. Want ben gelukkig uitgenodigd door mijn moeder. Die ziet het al helemaal zitten om allemaal dingen te doen. Maar toch mis ik iets.... Waar ik het moeilijkst mee heb is dat ik tweede kerstdag alleen zit. Zonder mijn kind. Zonder iets of iemand. ... Ik kan moeilijk tegen papa zeggen dat hij zijn kind niet krijgt omdat ik me alleen voel! Haha dat is toch best egoïstisch .

Ondanks deze gevoelens en twijfel maak ik er toch een eerst kerst met zijn zoon het beste van! En met nieuwjaar idem . Ik kan dan wel niet gezellig een feestje bouwen, of buiten even iedereen een goed nieuwjaar wensen. Maar zeker geef ik mijn eerste nieuwjaars kus en knuffel aan het gene waar ik het allermeest van hou! Mijn zoon. Dat is het belangrijkste wat er is!

Iedereen alvast een hele fijne kerst en een goed nieuwjaar!

Groetjes van ons!

10 jaar geleden

bedankt voor jullie leuke en opbeurende berichtjes! ik ga er ook echt wel het beste van maken. als ik iemand kan vinden om wat mee te gaan doen 2de kerstdag prima. Al heb ik wel al een idee wat ik zou gaan kunnen doen. Zoals elk weekend wanneer mijn kleine er niet is... Mijn huis van top tot teen schoonmaken!! dan heb ik ook lekker me handen vrij! En het doet ook nooit wennen wanneer wanneer die kleine bij zijn vader is.Soms denk je alles aan te kunnen want de drang is er. Maar je word soms met je neus op de feiten gedrukt! heel vee plezier iedereen! En genieten geblazen... want als jullie het kunnen , kan ik het zeker! gr

10 jaar geleden

Heel herkenbaar, mijn zoontje gaat ook altijd op eerste kerstdag naar zijn vader. Helemaal niet leuk dus en ik mis hem echt. Probeer er maar niet teveel aan te denken en iets leuks te doen met familie op de dagen dat je kindje niet bij jou is tijdens de feestdagen. Een beetje afleiding helpt echt maar wennen doet het nooit!

10 jaar geleden

Wat herkenbaar! Ik ben ook een alleenstaande moeder, mijn dochtertje is 10 maanden. Gelukkig heb ik haar allebei de kerstdagen gewoon lekker bij mij, maar ik snap wel hoe je je voelt. Als ze weg is, voel ik me ook zo verloren. Met kerst is dat natuurlijk nog erger! Ik hoop dat je een fijne kerst hebt :) en oud&nieuw is ook zo lastig! Je wilt het gezellig met familie vieren, maar in ieder geval wil ik mijn dochtertje gewoon lekker in d'r eigen bed. Je hebt geen enkel idee hoe zo'n kleintje gaat reageren en dan kan je toch het beste thuis zijn :) Dus ik herken het zo goed!!

10 jaar geleden

Voor het eerst samen kerst vieren als gezinnetje, dat is erg bijzonder! Voor velen is het niet vanzelfsprekend om zwanger te worden, in mijn omgeving ben ik dit veel tegen gekomen. Daarom ben ik zeer dankbaar voor onze zoon, ik kan me geen wereld zonder hem bedenken, het is net of hij er altijd al is geweest, een heel bijzonder gevoel! Hij hoort gewoon bij ons! Voor het eerst kerst vieren met ons 3tjes, daar gaan we nu volop van genieten! Héle fijne feestdagen en een gelukkig gezond 2014! Groetjes ons