Snap
  • Mama
  • kinderdagverblijf
  • PTSS
  • Mamasmeisje

eerste keer kinderdagverblijf, iemand tips?

Na 2,5 jaar 24/7 samen te zijn geweest moet ik haar nou toch tegen mijn zin in een beetje los laten.

Na 2,5 jaar altijd samen zijn geweest, moet ik nou toch mijn meisje los gaan laten. Verplicht! Moet ik daar wel aan toe voegen. Op mijn oude werk kon ik haar gewoon mee nemen. Na een jaar thuis te hebben gezeten heb ik nieuw werk gevonden (ook weer in de kinderopvang) en werd tegen mij gezegd dat hailey gewoon mee mocht. Daar was ik zo blij mee.

Na een paar weken begon het gepush al of dat het niet slimmer was om hailey naar een ander kinderdagverblijf te doen. Want ja, uiteindelijk moest ik haar toch een keer los laten. Dat klopt zei ik, maar dat doe ik wel als ze straks naar school gaat. Ik heb haar nog veel te graag bij me. Steeds werd er op gehamerd en verteld dat sommige collega’s er moeite mee hadden dat mijn dochtertje bij mij was. Ook merkte ik dat ze zich vervelender gingen gedragen tegen hailey. Misschien toch tijd om haar naar een ander kinderdagverblijf te brengen waar haar vrolijke en gezellige persoonlijkheid wel geaccepteerd word. 

Na 2,5 jaar is ze al flink gegroeid en toch wel wat zelfstandiger geworden, maar ik vind haar toch nog zo jong om te laten gaan. Dit was eigenlijk niet mijn plannetje. Ik had zo graag de eerste 4 jaar zelf voor haar gezorgd. Ik merk dat het ook niet bevordelijk is voor mijn ptss. Een beetje angst/paniek speelt weer erg op. Ik ben erg emotioneel en slaap weer heel slecht. Helaas redden we het niet met 1 salaris en moet ik dus wel werken, maar meid wat ga ik je toch missen. Wat zullen de dagen toch lang worden en wat heb ik extra veel respect gekregen voor ouders die hun kindjes al op tijd weg hebben moeten brengen. 

Iemand nog tips hoe zij (voornamelijk ik😜) de eerste week door kunnen komen. Hopelijk zie ik snel dat ze het leuk vind en dat ze daar wel lief voor haar zijn. Dat scheelt al weer een hoop zorgen.