Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • dochter
  • kinderen
  • Trouwen

Eerst trouwen en dan een kind of andersom?

Sinds 21 oktober ben ik een gelukkige getrouwde huisvrouw. Wat was het een mooie oktober dag. In mijn prinsessen outfit kon ik eindelijk eeuwige trouw beloven aan de man van wie ik zielsveel houd. De dag was bijzonder en we hebben er van genoten. Het feest en alles eromheen was om de dag gezellig te maken, maar wij wilden gewoon graag alle drie dezelfde achternaam.

We hebben bewust gekozen voor het feit om eerst een kindje te krijgen en dan te trouwen. De kinderwens was groter dan de trouwwens. En we leven in een tijd waarin het kan. Ik ben tenslotte niet de enige vrouw in Nederland die deze keuze maakt. Volgens heb CBS heeft 1 op de 5 bruidsparen al kinderen. Het merendeel trouwt gewoon eerst en begint dan met de kinderwens. Ik hoor vaak dat deze manier ouderwets is, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Iedereen doet het tenslotte op z’n eigen manier!

Omdat wij nog niet getrouwd waren op het moment dat onze dochter geboren werd, moest mijn man als eerst ons kindje erkennen. Een kleine moeite, maar als vader stond hij nog niet helemaal in zijn recht. Als wij besloten hadden uit elkaar te gaan, had hij geen ouderlijk gezag gehad. Ouderlijk gezag moet je aanvragen bij de rechter. Ook al was ze toen al onze dochter en droeg ze zijn naam, op papier was ze geheel van mij. Als je eerst trouwt, heb je dit ‘gedoe’ natuurlijk niet

En ik had het niet anders gewild. Dit bijzondere moment konden we delen met onze dochter. Ze liep rond in een bruidsjurkje, gaf de ringen aan en had haar eigen bruidsboeketje. Ze was een plaatje. Zo had ik het altijd voor me gezien, deze grote dag.

En hoe zit dat bij jou? Ben je eerst getrouwd of wilde je eerst kinderen?

12 jaar geleden

Ik wilde wel eerst trouwen voordat ik een kindje kreeg. Waarom? Omdat het mijn belofte aan mijn man (en andersom) was voor het leven dat we samen aangingen (dus ook over hoe we samen het leven met kinderen gaan doen) en omdat dit een dag van ons samen was. De rest van ons leven staat nog genoeg in het teken van onze kinderen, dit is een herinnering van ons tweeën. Nog gefeliciteerd met jullie huwelijk! Zo te horen hebben jullie een mooie dag gehad.

12 jaar geleden

Ik heb idd ook altijd gezegt ik wil eerst trouwen voor ik kinderen krijg, omdat het zo hoort omdat wij zo de opvoeding hebben mee gekregen en niet omdat het ouderwets is..ik vind het een symbolisch iets! alleen helaas en gelukkig kon ik dit niet waar maken..op mijn 18de raakte ik zwanger geheel een onbewuste bij bewuste keuze! onbewust dat ik zwanger raakte en bewust dat ik haar zou houden! maar het was ook over met haar vader en mij en hij wilt op geen enkele manier contact met haar, en zo zijn we nu 3 jaar verder en ben ik weer in een blijde verwachting met mijn vriend. maar om terug te komen op trouwen of kinderen wat het eerst, trouwen kan ik al niet meer doen want kind heb ik al. Maar met dit kindje wou ik het graag anders zien om eerst te trouwen! Alleen hebben we daar helaas het geld niet voor want wil dan wel een bruiloft met alles erop en eraan! dus nu hebben we besloten om idd het gedoe voor de vader met zijn rechten en alles besloten om geregistreerd partnerschap te gaan doen dit zodat ook de vader alle rechten op zijn kind heeft want dit vind ik heel belangrijk omdat mijn dochter al geen vader heeft om het zo te noemen.

12 jaar geleden

Ik wil heel graag baby's, maar ik wil ook heel graag trouwen. Ik zei altijd dat ik eerst wilde trouwen, maar na de bruiloft van Elise, waar Hayley zo lief door de ceremonie heen rende, weet ik het niet meer. Het heeft allebei zijn voordelen natuurlijk. Maar ik moet eerst nog die man vinden haha!

12 jaar geleden

Dank je wel :-)