Snap

Eenzaamheid. Voel jij je eenzaam?

Eenzaamheid. Alleen voor ouderen of ook onder jongeren? Moeders, vaders en kinderen? Er zijn meer mensen eenzaam dan wij denken.

Eenzaamheid. Wat is dat? Wat houdt het in? Wanneer ben je eenzaam? Of wanneer mag iemand zich eenzaam voelen? Als je geen vrienden hebt? Of omdat je je gewoon zo voelt?

Ik heb eenzaamheid op google opgezocht. Niet omdat ik eenzaam ben, maar omdat ik merk dat meerdere mensen zich eenzaam voelen.

 Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. 

Dat is mooi verwoord, want van sommige mensen had ik namelijk nooit verwacht dat ze zich eenzaam zouden voelen. En toch merk ik, door gesprekken, dat er steeds meer mensen zich eenzaam voelen. Hoe komt dit? Komt dit doordat we het te druk hebben? Teveel vrienden hebben via social media maar niet in het echt? En wat zijn vrienden? Mensen waarop je kan rekenen? Altijd voor je klaar zijn? Of kan een vriend ook je buurman op de hoek zijn?

Soms voelen mensen zich gekwetst. Heb ik ooit iemand gekwetst? Ik denk het wel. Weet het eigenlijk wel zeker. Soms zeg je iets en dan bedoel je het helemaal niet. Helaas.... je hebt het al gezegd. Sommige mensen accepteren je excuus, maar andere mensen kunnen er erg mee zitten. Kan dat het begin zijn van eenzaamheid? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat ik het erg vind dat mensen zich eenzaam voelen. En met dat gevoel wil ik iets doen. Mensen helpen om te laten zien dat ze niet eenzaam zijn. Dat ze er niet alleen voorstaan. Kan ik dat alleen? Nee, zoiets moeten we met zijn allen doen. Kijk om je heen. Ga bij jezelf na. Wie zou er een beetje extra contact, extra interesse kunnen gebruiken? Wie kan jij helpen met zijn eenzaamheid? Kijk naar de signalen. Praat met mensen en kom erachter. Eenzaamheid hoef je niet alleen te dragen. 

6 jaar geleden

Goed dat je dit hebt aangehaald ... Eenzaamheid is een groot probleem, maar ook een groot taboe...

6 jaar geleden

Ik hoop dat ik mensen aan het denken zet met deze blog. Bedankt voor je reactie. Xxx

6 jaar geleden

De realiteit van iedere dag.... Waren er maar meer mensen zoals jij met dit mooie plan, maar helaas is dat niet zo. Liefs xxx