Snap
  • Mama
  • toekomst
  • horoscoop
  • Zelfkennis
  • tweelingmoeder
  • astrologie

Een zoektocht tussen de sterren

Een astrologische reading met een bijzondere toekomstvisie

Ik geloof dat we als persoon de beste versie van onszelf (kunnen) worden als we ons blijven ontwikkelen. De groei die je doormaakt als persoon leert je wat je wel en niet wil in dit leven. Een tijd geleden ontmoette ik online Marita De Geus. Zij is astroloog en vertelde hoe in Noord-Amerika het normaal is om tijdens de zoektocht naar ‘jezelf’ een astroloog om hulp te vragen. Kortom, tijd om eens met deze toffe astroloog uit te zoeken hoe het met mijn ‘zelf’ zit.

De zon en de maan

Ik lees zo nu en dan mijn horoscoop in een tijdschrift en ik vind het fascinerend hoeveel historische plekken op deze aarde gebouwd zijn aan de hand van ons zonnestelsel. Het verwonderd mij hoe zeevaarders de sterren gebruiken om te navigeren en het blijft ergens mysterieus wat al die lichtpuntjes daar nou aan onze hemel doen. Marita gaf een anderhalf uur durende reading over wat er in mijn sterren staat beschreven. Ik was er gewoon sprakeloos van, en dat gebeurd niet snel.

Al duizelde het tijdens het gesprek wel als ze het had over de 12 huizen, verschillende dierenriemen, planeten die in vierkantjes staan en waar de zon en maan invloed op zouden hebben. Het theoretische gedeelte laat ik daarom achterwegen in dit blog. Wie wil begrijpen waarom blauwe lijntjes harmonische lijntjes zijn en rode lijntjes frictie geven, die moet een cursus astrologie gaan volgen. Of Marita om meer uitleg vragen.

Mijn ziel geven voor lucht

Mijn moeder zei nadat ik haar vertelde over de inhoud van de reading: “Maar dat is niks nieuws, dit wist je allemaal al!” Ik legde mijn moeder uit dat ik blij ben dat het overeenkomt, het zou erg raar zijn als mijn Natal Chart (geboortewijzer) niet mijn leven zou omschrijven. Het geeft mij rust om te weten dat bepaalde dingen zo hadden moeten lopen. Marita heb ik voor dit gesprek nog nooit ontmoet en zij weet dus erg weinig over mij, daarom vond ik het juist zo bijzonder dat ze zoveel uit mijn geboortewijzer kon halen.

Marita omschreef als een van de eerste dingen mijn verleden met narcistische mannen en dat ik daardoor geschaad ben in mijn vertrouwen en gevoel van veiligheid bij een man. Ondanks dat mijn verleden met mannen niet rooskleurig is, kon ze wel lezen in mijn sterren dat ik een sterke energie heb om te verbinden met mensen. Ik ben een mooi persoon die graag leert van andere mensen. Dat kan soms best vermoeiend zijn, omdat ik meerdere keren in dit leven kei hard onderuit ben gegaan. Ik vertrouwde iemand mijn ziel toe, maar kreeg er lucht voor terug. 

Een reislustige stier

Een van de vragen die ik mij altijd heb afgevraagd is waarom ik zo een sterke drang naar reizen heb. Op mijn 17e vertrok ik naar Spanje, maar op mijn 15e had ik al een keer gesolliciteerd voor een vakantiebaantje in Frankrijk. Mijn vriendinnen hadden die behoefte om de wereld te veroveren niet, maar ik wilde zo graag andere culturen leren kennen. Ik ben stier als je kijkt naar de ‘traditionele’ horoscoop. Er staat bij stieren altijd omschreven dat ze huiselijk zijn en liever niet veel verder dan hun eigen stad gaan.

Deze stier houdt van huiselijk, maar dan wel in een Australische outback, een afgelegen eiland zoals Mentawai en tussen de tempels in Myanmar. Marita had het antwoord voor mij: “Je reist veel omdat je Mars in Tweelingen ligt.” Ah, dat zei mij nog vrij weinig. Gelukkig legde ze daarna uit dat deze heldere lijn aangaf dat reizen echt mijn ding is en het dus niet vreemd is dat ik zo vaak en zoveel in het buitenland heb gewoond. Waar ik voorheen spontaan mijn tas pakte, gaf ze nu als tip om mijn focus op lange termijn te houden: “Good things take time.”.

Het transformatiejaar

Het was verder typisch dat ze kon lezen in mijn geboortewijzer dat ik in 2018 een hele grote transformatie door ging. Ze kon zien dat ik mij had vrij gebroken uit een heftige relatie. Begin 2018 kwam ik er achter dat mijn toenmalige vriend een pathologisch leugenaar is. Ik had 16 maanden in een mega leugen geleefd. Om het te verwerken (negeren) ging ik volledig in het feestgebruis in Bali op. Die periode voelde als ultieme vrijheid. Ik feestte een aantal keer per week, lag overdag op mijn yogamat lekker zen te worden en kreeg fantastische projecten aangeboden. Ik had soms gevoel te leven als een filmster.

Ik zag mega dure villa’s van binnen, zat elk weekend backstage met artiesten na hun optreden in populaire clubs, at in de duurste restaurants, maar kreeg ook de kans om te assisteren bij een geweldig vrijwilligersproject om scholen na de verwoestende aardbevingen op te bouwen met Ecobricks. Het jaar 2018 was wild en een jaar met grote contrasten. De grootste klapper kwam aan het eind van dat jaar, ik bleek zwanger te zijn. En landde met mijn voetjes direct weer op de grond. Om te precies te zijn op de Nederlandse grond. 

Moeder Aarde keert in mijn leven

Marita kon lezen dat vanaf toen Moeder Aarde in mijn leven is gekomen en dat die stierlijke huiselijke kant wel degelijk in mijn leven hoort. Ik ben een moeder waar gevoel, intuïtie en een hoog emotioneel niveau bij aanwezig is. Ze omschreef mij zo mooi: “Je bent een rebel mom die luistert naar haar natuur”. Ik vind het leuk dat ik op dit moment veel moeders in mijn leven tegenkom die dezelfde mate van pure rebellie in zich hebben. De sterke connectie die ik voel met de aarde en de mensheid hoort dus ook bij mij.

Het hoort zelfs zoveel bij mij dat volgens Marita in mijn levensmissie staat dat ik een boek zou moeten schrijven om anderen te inspireren. Het gevoel voor schrijven is sterker dan het gevoel voor reizen. Ik weet sinds mijn 7e jaar dat ik schijfster ben, al heb ik nog geen boek gepubliceerd. In een fotoalbum van vroeger is te zien hoe ik als 7 jarige aan een boek werk, die foto is mij zeer dierbaar. Ik kon pas net schrijven, maar het gevoel van vrijheid dat het met zich meebracht, dat herinner ik mij als de dag van gisteren. 

Mama zijn is mijn leven

Mijn zachtere intuïtieve energie zal de leiding gaan nemen de komende jaren. Het moederschap en mijn nieuwe liefde geven mij een andere levensinvulling dan voorheen, maar dat is juist de bedoeling vertelde Marita. Een carrière waarbij ik schrijf, motivatiespreker ben en een spirituele levensstijl verweef in mijn leven. Ik ben nog steeds ontzettend blij met haar schets van mijn toekomstvisie, want ik zie mijzelf dat leven leiden. Ik hoop over een aantal jaar dit blog terug te lezen en met een glimlach te realiseren dat alles is veranderd en is uitgekomen van haar beschrijving. 

Veranderen in het leven is een bewuste keuze die je als mens maakt om te kunnen groeien. Ik begon dit blog met de tekst dat je de beste versie van jezelf kan zijn. Om jezelf te kunnen begrijpen, heb je tijd nodig en vaak een spiegel. De astrologische reading was voor mij een grote spiegel en nog maar de helft van de dingen die ze genoemd heeft staan hier beschreven. Ik ben dankbaar dat ik dit soort prachtige mensen in mijn leven mag ontmoeten, die mij vanuit een onverwachte hoek inzichten en rust geven. 

Tot het volgende blog 

Vorige week beloofde ik dat ik in mijn blog dat ik deze week weer een blog zou gaan posten. Het is gelukt! Ik gaf toen ook aan dat ik ergens een lichte druk voelde, omdat dit blog een stuk persoonlijker is dan de voorgaande blogs. Ik ben ontzettend benieuwd wat je er van vindt. Laat het onder dit blog weten of stuur mij via Instagram food.travel.write een bericht. Het volgende blog, dat pas over 2 weken zal verschijnen, gaat over een nog veel intiemer onderwerp... Blijf mij dus zeker volgen om geen enkel blog te missen. 

Mocht je zelf een geboortewijzer willen ontvangen met uitleg over jouw leven? Je kunt Marita bereiken via https://www.spiritual-advice.com Ik snap waarom zoveel mensen in Noord-Amerika een astroloog laten kijken naar wat er voor hun in de sterren staat. Ik ben in ieder geval een stuk wijzer geworden over mijn beslissingen uit het verleden en heb ontzettend veel zin in mijn toekomst! 

Liefs,

Ruby Kramer