Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Een weekendje weg met het hele gezin.

Gezellig met het hele gezin een weekendje weg! Wat is leuk en wat moet er allemaal mee?

Weekendje weg met zijn allen.

Jullie hebben besloten om met het hele gezin een weekendje weg te gaan. Leuk! Maar waar gaan jullie naar toe?

Lekker dichtbij.

Omdat het om een weekendje gaat en niet om een paar weken, kan het handig zijn om niet al te ver weg te gaan. Je hoeft dan niet zo lang te rijden, en dat scheelt je een heleboel tijd. Tijd die je al lekker op je vakantiebestemming kunt doorbrengen!
In Nederland zijn heel veel leuke en mooie plekjes te vinden, dus echt ver hoef je niet te gaan voor een leuk weekendje weg. (Hoewel het van Groningen naar Maastricht en andersom natuurlijk best ver rijden is...)

Soort vakantie.

Denk er goed over na wat voor soort vakantie je wilt dat het weekendje weg wordt. Wil je een lekkere rustige vakantie? Ga dan niet naar een druk vakantiepark, maar kies een rustig vakantiepark of een vakantiehuisje vlakbij een bos bijvoorbeeld. Je kunt dan met je kinderen heerlijk elke dag het bos in, en dat gaat echt niet vervelen!
Heb je liever wat meer te doen dan alleen naar het bos gaan? Denk dan eens aan een park van Center Parcs, Hoogenboom of Landal. Op deze parken vind je meestal een zwembad, een kinderclub en vaak ook een restaurantje en een bowlingbaan.
Wil je een sportief weekendje weg? Let er dan op dat er op het vakantiepark veel sportactiviteiten ondernomen kunnen worden. Zo kun je denken aan parken vlakbij een meer waar je bijvoorbeeld kunt zeilen (niet echt geschikt voor hele kleine kinderen), en kunt mountainbiken om het meer heen.

Voor elk wat wils.

Omdat je met het hele gezin op vakantie gaat, is het belangrijk dat er voor iedereen wat leuks te doen is! Is er genoeg vermaak voor de kinderen? Dan vermaak jij je natuurlijk ook. Je kinderen kunnen lekker spelen in een speeltuintje terwijl jij een boek leest. Je kan samen met je kinderen gaan zwemmen en als de kinderen ’s avonds slapen gezellig samen met je man een film kijken op de bank.

Niet veel nodig.

Voor een gezellig weekendje weg met zijn allen heb je echt niet veel nodig. Als je van tevoren maar goed bedenkt wat je van het weekendje verwacht en wat je wel of juist niet wilt doen.
Zorg ervoor dat je geen werk meeneemt, maar dat je echt van het weekendje geniet, doe leuke dingen samen met je kinderen en neem af en toe wat tijd voor jezelf. En lees ook nog even dit artikel met tips over op vakantie gaan met je baby: http://www.mamaplaats.nl/blog/hoe-krijg-je-een-onbezorgde-vakantie-met-je-baby. Je zult zien dat het een erg leuk weekend wordt, waarna je er weer een tijdje tegenaan kunt!

Gaan jullie wel eens een weekendje weg met zijn allen? Waar gaan jullie dan naar toe?

8 jaar geleden

Heerlijk! Ik ga graag een lekker <a href="http://www.hoteldeborgh.nl/">weekendweg</a> met het hele gezin, maar helaas komt het er niet heel vaak van. Ik denk dat we wel binnenkort weer eens weg gaan, lekker van de Brabantse natuur genieten!

9 jaar geleden

Lekker een weekendje weg met de kids is hartstikke leuk! Die van ons zijn alweer wat ouder (10 en 12) en we zijn pas een weekendje naar Breda geweest. We sliepen in een hotel midden in het centrum (http://www.hotel-de-klok.nl). Was super! Lekker bootje gevaren, in het park gepicknickt en naar MOTI geweest (een heel leuk museum over grafisch ontwerp e.d., ook leuk voor de kids!). Voor gezinnen met jongere kinderen is een vakantiepark misschien leuker, maar zijn ze wat ouder dan is een stedentripje ook echt niet verkeerd.