Terug
Blog header image

Een toast op alle moeders en mommy to be's

Niet alleen met Moederdag maar gewoon op een random avond. Even stil staan bij alle geweldige moeders en mommy to be's.

Vrouw zijn is al een bijzondere klus op zich. Wij hebben 'taken' die een man nooit zal hebben. Zoals het maandelijkse kwaaltje dat gemiddeld een week in beslag neemt waardoor we zo prikkelig zijn als de doornen van een roos en het lijkt alsof een olifant een potje hardcore danst op je maag. En het ochtendritueel dat langer duurt dan een gemiddelde file en de frustratie richting het andere geslacht want die rolt van z'n bed de douche in en uit, klapt aftershave in z'n gezicht en start de auto. 

En dan is er nog het Moederschap. Ook een taak die een gemiddeld man niet zo kan uitvoeren als de vrouw. Niet door de onwil maar doordat genen ooit bepaald hebben dat een vrouw er beter in slaagt om verschillende ballen tegelijkertijd hoog te houden. Dat Moederschap bestaat al eeuwen en generaties lang. Zo lang dat het tot het vanzelfsprekende is gaan behoren. Vanzelfsprekendheid groeit zonder het te beseffen. Het is toch vanzelfsprekend zus en het is toch vanzelfsprekend zo. 

Er vanuit gaande dat het zo vanzelfsprekend is, dan mogen we er ook bewuster wat vaker bij stil staan hoe bijzonder en groots het Moederschap is.
Moeders zijn óf fulltime thuis in de weer óf een combinatie van werk buitens huis en als ze thuis komen dan wacht het thuiswerk op ze. Moeders hebben oneindig veel tentakels die verschillende dingen tegelijkertijd kunnen bewerkstelligen. Meerdere dingen tegelijk zonder de focus van het één te verliezen. Doet een man dat, dan is de kans zeer groot dat het één ondergesneeuwd raakt voor en door het andere. Geeft niet mannen, echt niet, het is genetisch nu eenmaal zo bepaald. En wij kunnen er ook nog schaterend om lachen ;-).
En ook de taak die voorafgaand aan het Moederschap ligt, de zwangerschap. Ook een enorme taak op zichzelf die met reden ooit tot de vrouw is toebedeeld. Mommy to be's maken een geweldige tijd mee, genieten van de zwangerschap maar vaak brengt het ook bekende en minder bekende, irritante en minder irritante kwaaltjes met zich mee. Het eerste trimester is misselijkmakend en bijzonder. Het tweede trimester gaat vloeiend als een gesmeerde fiets en nog meer bijzonderder. En het laatste trimester is spannend, slopend, duurt op het einde een soort van eindeloos en is uitzonderlijk bijzonder want het is bijna Mommy to be af (na heel wat pijnlijke uren). Onderzoek heeft uitgewezen dat mannen er niet toe in staat zouden zijn om het hele proces te doorlopen en op het einde de (slopende) pijnen te bevechten. 

Maar feit blijft dat Moeders een ongelofelijke taak uitvoeren, elke dag weer. Elke Moeder op haar eigen manier, met de beste bedoelingen. De ene Moeder is niet persé beter of slechter dan de andere Moeder (uitzonderingen daar gelaten). Moeders hebben een groot hart voor hun eigen kind maar nemen tijdens een verjaardagspartijtje of slaapfeestje ook al die andere kinderen onder hun vleugel. Met net zoveel liefde en verantwoordelijkheid. Het huishouden, wat ook tot de 'taak' van een Moeder behoort, zal ondertussen ook gedaan (moeten) worden zodat de man bij thuiskomst niet opmerkt wat voor uitbarsting er in godsnaam heeft plaatsgevonden. Om anderzijds in een spik en span huishouden thuis te komen en de vraag te stellen wat Moeders zo al gedaan heeft vandaag. Tja, daar heb je die vanzelfsprekendheid weer. 

Dus zo op een random avond met net een flesje Jillz 0,0% alcohol geopend, ja hier een mommy to be, wil ik even proosten op alle geweldige moeders en mommy to be's. Proost! Wij zijn allemaal geweldige vrouwen, moeders en mommy to be's. 

Lindsy83
7 jaar geleden

Mooi verwoord. Ik denk alleen wel dat hoe graag de meeste moeders het ook willen, het vaak niet lukt om alle ballen in de lucht te houden. Het zijn er nog al wat die ik omhoog probeer te houden, maar er vallen er elke dag toch nog wel 1 of 2...

Francina Naomi
7 jaar geleden

Dan nog houden de moeders gemiddeld meer ballen in de lucht en jij dus ook! Dat je er een paar laat vallen is dan weer menselijk maar wie weet vallen ze alleen in jouw beleving en ben je een perfecte jongleur. You can do it girl ;-)!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
2 dagen geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!