Snap
  • Mama
  • boos
  • stress
  • moedermafia,
  • gefaald
  • Moederloeder

Een stomme moeder

Wat als je jezelf merendeel van de tijd een stomme moeder vind

Wat als je jezelf merendeel van de tijd een stomme moeder vind.

Ik vind mijzelf de laatste 2 weken geen leuke mama.

Ik heb weinig geduld, geen zin om met haar te spelen en geen zin om te knutselen.

Het niet naar school gaan vind ik niet erg, maar wel zwaar. Elke minuut vraagt ze aandacht. Iets wat ik juist op dit moment haar niet kan geven. Ik heb er geen zin in. In de middag word ze druk en juist dan trek ik het niet. Ik speel alleen maar voor politieagent. Niks mag van me, lijkt wel. Plezier maken is er nauwelijks bij en lachen ver gezocht.

Als ik andere mama’s zie. Zo gelukkig leuke dingen doen. Vraag ik me echt af hoe ze het doen. Waar ze het vandaan halen. En dan voelt het echt alsof ik faal.

Nikita eet de laatste weken slecht en slaapt onrustig. Dan wil ze alleen maar bij mij zijn. Zegt bang te zijn s’nachts. Super vermoeiend. Waardoor ik ook geen goede nachtrust krijgt en dat resulteert in een slecht dag. Een dag met kort lontje

10 maanden geleden

Mega herkenbaar! Er zit niks anders op (denk ik) dan dit in te zien en proberen jezelf te herpakken en zoveel mogelijk proberen te handelen naar hoe je het wel voor ogen hebt. Maar ook zacht te zijn naar jezelf, want hallo! Weinig slaap en dan een kind dat de hele dag precies iets anders wil doen dan jijzelf is super vermoeiend! Maar morgen weer een betere dagen. Ik hoorde van een moeder dat ze zich vaak schuldig heeft gevoeld over hoe ze het deed, totdat haar kindjes ouder dan 8 waren en ze zag dat ze zich gedroegen zoals ze dat voor ogen heeft gehad. Ze kon daardoor eindelijk haar schuldgevoelens meer loslaten en genieten van wat ze gezaaid heeft. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen! Houd vol i.i.g! En ja het kan soms mega zwaar zijn allemaal!!