Terug
Blog header image

Een rot week afsluiten met kroelen

Een zware week. Intake moeder/kind dagbehandeling. Oma in het ziekenhuis

pff wat een week. Na veel vechten is er nog steeds niet veel duidelijk over mij  behandeling. De behandeling die ik eigenlijk moet volgen voor mijn eetstoornis is op dit moment te zwaar en dat ga ik niet aankunnen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Dus nu eerst maar eens rust proberen te vinden en te behouden. Maar met de dagen van afgelopen week wordt het alleen maar erger de onrust en onmacht.

Al een ruime week probeer ik contact te leggen met de sociale dienst om mijn vriend over te krijgen naar het uwv en ze hadden de vorige maand geen uitkering gestort. Ik krijg continu een bandje met de woorden" het is erg druk probeer het voor 11 uur nog een keer". Vervolgens wordt de verbinding verbroken en dat een week lang frustreerd enorm. Er heen gaan is ook geen optie. Hebben we al gedaan maar dan wordt je doorverwezen naar het telefonisch spreekuur.

Ik contact opgenomen met maatschappelijk werk want die zou ons helpen. Uhhh verkeerd. Hij belooft het wel maar nu kreeg ik een mail van ga maar naar je begeleider. Ja maar die zegt ga maar naar hem. Dus kom ik ook geen stap verder meer frustratie.

Dan kregen we eindelijk een nieuw huis aangeboden. Wij blij met een dode mus. Verhuizen is noodzakelijk. We zitten nu in een huurhuis vol schimmel, vocht, gaten en betonrot. Advocaat ingeschakeld, rechtbank heeft een uitspraak gedaan maar nog blijven de problemen. Onze dochter kan niet anders dan bij ons op de kamer slapen omdat haar kamer betonrot heeft, schimmel en er zitten enorme kieren en gaten in de muur waardoor de wind naar binnen komt en het er ijskoud is en we het niet goed warm krijgen. Maar goed wij blij met een woningaanbod. Zegt de woningbouw doodleuk jullie zitten in een uitkering en daardoor krijg je hier geen eengezinswoning meer. Ook geen kleintje alleen maar een 3 kamer flat. Dag nieuwe woning.

Kortom veel stress en frustratie. Vervolgens krijg ik een berichtje van mijn moeder. Ik zie het niet meer zitten. Kortom ze wilt zelfmoord plegen. Nou weet ik best wel dat het een schreeuw om aandacht is maar het gevaarlijke bij mijn moeder is dat ze ook in zo'n situatie behoorlijk gaat drinken en dan ook echt een poging onderneemt. 
Ik kan het niet meer opbrengen en zeg dat ze contact met der begeleider moet opnemen. Dat zou ze doen en daarna kreeg ik geen contact meer met haar.
Hoe moeilijk ook ik moet aan mijn gezin denken en mijn moeder los laten ik kan haar toch niet helpen. Ik besluit alleen mijn zus nog op de hoogte te stellen. Nu een paar dagen later ligt mijn moeder dus in het ziekenhuis min of meer onder dwang en wordt er morgen besproken wat er verder gaat gebeuren. 

Door al dit gedoe begon ik erg te wankelen en bereikte zo mijn eigen crisis. Helaas deed mijn begeleiding niet veel en heb ik een stressvol weekend en maak dat maar iets beter met veel knuffelen met mijn dochter.

Morgen gelukkig naar de huisarts kijken of ik daar mee verder kom.

Een van de weinige positieve punten van afgelopen week is dat ik over twee weken kan starten met een moeder/kind behandeling in het EMC. Ergens wel heel erg spannend en eng maar ik moet echt doorzetten van mezelf. Dit is voor zowel mijn dochter als mij goed en leer beter met mijn "problemen" omgaan en met haar een sterkere band te krijgen. Al is deze al erg sterk.

De intake donderdag verliep goed en ze waren erg verbaasd hoe groot of dat ze was en hoe ver ze al was in haar ontwikkeling. Als je dat van een ontwikkelingspsycholoog hoort ben je echt erg blij.

Nu hopen dat deze week beter verloopt. Ik probeer er in ieder geval wat van te maken!

anoniem2017
7 jaar geleden

Sterkte en succes.

Annemiek2
7 jaar geleden

Nou zeg dat is even kort door de nogal een bak met rotzooi die je hebt. Ik vindt het niet vreemd dat het niet goed gaat met je als ik eerlijk ben. Ik hoop dat jullie advocaat nog wat kan doen tegen de woningbouwvereniging wat het is wel een hele rare situatie zo. Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie snel opgenomen kunnen worden en dat jij aan je herstel kan werken. Heel veel sterkte de komende tijd.

Lindsy83
7 jaar geleden

Vooral niet opgeven! Gelukkig weet je al een manier om de 'pijn' iets te verlichten. Kroelen met je dochter. Het lost misschien niks op, mar het kan je wel op de been houden. Heel veel sterkte!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Ben jij co-ouder of ben je de minstverdienende partner, heb je een kind van 12 jaar of jonger en doe je geen belastingaangifte?