Snap
  • Mama
  • Nieuws
  • Zwanger
  • mama
  • zwanger
  • tip

Een relaxte zwangerschap

Stressen tijdens je zwangerschap is nooit goed voor jou en voor je baby. Het is soms moeilijk om niet te stressen, want je lichaam gaat door een grote verandering. Hier volgen een aantal tips om relaxed een zwangerschap door te komen.

1. Las een nieuws-stop in Uit onderzoek is gebleken dat zwangere vrouwen niet zo goed tegen "slecht nieuws"  kunnen. Probeer daarom in plaats van het kijken naar nieuws, een leuke komedie te kijken... lachen is gezond dames!

2. Maak je eigen gezichtsmasker Je kunt met de producten die je thuis hebt een gezichtsmasker maken. Je hoeft dus niet helemaal naar de spa voor een gezichtsmasker. Gebruik blanke yoghurt als reiniger en yoghurt met granen als gezicht scrub. De maskertje tien minuten laten zitten en daarna wegspoelen met warm water.

3. Drie minuten klaagregel De hele dag door klagen is niet leuk voor jezelf en ook niet voor je partner. Neem voor het slapen gaan drie minuten de tijd om te klagen over dingen die je dwars zitten. Je kunt daarna opgelucht gaan slapen.

4. Neem tijd voor jezelf Ga lekker wat leuks doen! Ga naar een film of ga lekker gezellig wandelen. Wanneer je baby er is heb je niet meer zoveel tijd voor jezelf, probeer daarom nu van je zwangerschap te genieten.

5. Neem een pedicure Je kunt je voeten nu misschien niet eens meer zien, maar je voeten zullen er erg blij mee zijn. Vertel wel ( als het nog niet duidelijk is) dat je zwanger bent, want een stevige voetmassage is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

6. Doe ademhalingsoefeningen Ga op de bank liggen en tel tot vijf en begin diep in en uit te ademen. Probeer kalm te blijven en lekker weg te dromen. Adem door je neus in en door je mond uit. Je zult zien dat je hier heerlijk relaxed van wordt.

7. Leer "nee" te zeggen Je moet gewoon lekker doen waar jij zin in hebt. Niet op alles ja zeggen als andere je dingen vragen. Misschien wordt je dagelijks overspoelt met verzoeken. Kun je dit nog voor me doen? Kom je nog langs? Leer om nee te zeggen en voorkom dat je alleen maar aan het rennen bent voor andere.

8. Omring jezelf met leuke dingen Geniet van de dingen in je leven en omring jezelf met dingen die je leuk vindt. Zoals je man, vriend, vriendinnen, kleding of eten.  Je dag kan dan niet meer stuk.. geniet!

9. Date met je man/vriend Wanneer je 36 weken zwanger bent voel je je misschien niet zo sexy. Probeer je relatie spannend te houden en date nog vaak met je man. Je komt hierdoor dichter bij elkaar. Ga de stad in en ga gezellig wat eten of drinken.

10. Bedenk je eigen relaxmoment Jij weet zelf waar je relaxed van wordt. Misschien wordt je wel relaxed van yoga of van tv kijken. Je moet leren relaxen. Niet alleen je zwangerschap verloopt dan soepel, maar jij kunt er ook van genieten.

12 jaar geleden

Dit klink zeker goed!

12 jaar geleden

Dit klinkt goed! Ik ga ze uitprinten en ophangen thuis, zodat mijn vriend hier ook rekening mee kan houden. Vooral als ik tijdens het relaxen op de bank zit, dat hij gerust een kopje thee mag zetten. hihi :)