Snap
  • Stichtingopkikker
  • schuldgevoel
  • opkikkerdag
  • Papametkanker

Een opkikkermidweek met mooie herinneringen

Dubbele gevoelens blijven soms overheersen

Voor een tijdje terug werden we gebeld door stichting opkikker, ons gezin was opgegeven voor een opkikkerdag en we kregen hierbij ook nog een midweek Centerparcs de Eemhof bij. De kinderen waren helemaal door het dolle heen! En ik gun ze dit zo ontzettend erg. Ik worstel de laatste tijd steeds meer met een soort "schuld" gevoel, en misschien niet helemaal juist maar toch knaagt er steeds iets vanbinnen wat me niet loslaat.... En ik denk dat dat het meest komt door het feit dat de kinderen in een situatie opgroeien die je gewoon nooit voor je kinderen zou uitkiezen en vooral niet zou willen. 

En ik weet dat we deze situatie zelf niet uit hebben gezocht maar we zitten er toch middenin. Een papa met kanker en een ziek broertje, een leven vol ziekenhuizen en alles daaromheen en de kinderen zitten altijd overal tussenin. Weken logeren bij Opa en oma en vaak onverwachts, uitjes die niet doorgaan en vaak op het laatste moment of de dag zelf. Nooit weten waar ze aan toe zijn. Papa die veranderd is door alle chemo's en operaties. En dan vooral de onzekerheid die altijd over ons leven heerst, de onzekerheid van alle controles, echo's, scans, bloeduitslagen van papa bij de kanker, want zou het nu nog een x uitzaaien? De onzekerheid van alle controles, onderzoeken en opnames bij hun broertje want wat komt er nu weer uit de uitslagen?

Ik ben zelf opgegroeid met een vader met uitgezaaide kanker en die is helaas overleden toen hij nog maar 57 was ik was zelf ouder toen de diagnose kwam en de jaren dat hij ziek was, maar ik heb er echt een beetje een trauma aan overgehouden en veel draaide om het ziek zijn van mijn vader. Mijn vader was echt alles voor mij en ik mis hem nog steeds elke dag, ik weet zeker dat hij er in onze situatie ook zou zijn waar hij zou kunnen. 

En nu zit mijn eigen gezin hier dus ook in en zijn de kids nog veel jonger. (Kyano was nog niet eens geboren toen de eerste diagnose kanker er al was) Dus deze (mid)week was zooo fijn en kwam precies op het juiste moment en wat hebben we genoten zeg! Echt alle 5 en alles is gewoon goed gegaan zelfs zonder zieken. De opkikkerdag was echt meer dan geweldig! De onbezorgde lach op de gezichtjes van de kinderen is onbetaalbaar. We hebben oa in een limousine gezeten, ze werden ridder en prinses op een koets met paarden, lasergamen, in een dierenambulance, een fotoshoot, optredens, een disco, we werden opgewacht op een rode loper met wel 100 vrijwilligers die ons toe juichten en ook weer feestelijk uitzwaaide. Het huisje en zwemmen was geweldig, we kunnen weer een tijd teren op deze mooie herinneringen die we mochten maken. Wat zijn zulke stichtingen toch mooi, ze trekken je erdoorheen, en ook al wil je hier niet bijhoren we zijn ze eeuwig dankbaar 💚

2 maanden geleden

Fijn dat jullie hebben genoten,hier kan je dan weer even op vooruit. Mooi dat dit kon.

2 maanden geleden

Precies schrikkelkind, super fijn dat dit mogelijk is

2 maanden geleden

Wij hebben ook een keer mogen genieten van een opkikkertje. Zo mooi. Wat hebben wij als gezin genoten. Alles was zo goed geregeld. Zo bewondering voor de opkikker.

2 maanden geleden

Nou echt precies dat... zoveel bewondering voor de hele stichting.. en fijn dat dit mogelijk is

2 maanden geleden

Zo herkenbaar. Geniet volop van alle mooie dingen xx

2 maanden geleden

😘