Snap
  • Mama
  • monuta
  • drieling
  • mamaplaatscollab
  • monutastories
  • Voogdbepalen

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk zit een klein hoekje en elke dag kan de laatste zijn. Uitspraken waar ik me altijd bewust van ben geweest. Niet dat het mijn leven beheerst heeft, maar ik weet wel dat het de realiteit is. Je zorgen maken over de realiteit? Daar schiet niemand iets mee op, dus ik liet het los. Ik was vrijgezel en genoot van het leven. Ik hoefde met niets of niemand rekening te houden en deed precies waar ik zelf zin in had. Geen partner, geen kinderen dus wat had ik te verliezen?

Onderwerpen waarin je je als ouder ineens heel kwetsbaar voelt

Dit alles veranderde toen ik Jos leerde kennen. De vent waar ik vertrouwen in had en zelfs zoveel dat ik durfde uit te spreken met hem kinderen te willen. Na een relatie van twee jaar raakte we zwanger. Geweldig, we waren zwanger van een drieling. Super bijzonder en megatrots, maar ook spannend en eng. Waar de uitspraak “een ongeluk zit in een klein hoekje” lang geparkeerd stond, kwam deze nu weer om de hoek kijken. Wat als deze zwangerschap niet goed gaat? Wat als er iets met één van ons gebeurt als de meisjes er zijn? Wat nu als er iets ergs gebeurt en we hier beide bij betrokken zijn?

Onderwerpen waarin je je als ouder ineens heel kwetsbaar voelt. We laten dan drie meiden achter die nog verre van zelfstandig zijn. Wie gaat er iets voor ze regelen en waar gaan ze dan wonen? Wie gaat er voor ze zorgen en wie maakt alle belangrijke beslissingen? Wie neemt alle dingen over die wij voor ze horen te doen? We waren het er beiden over eens dat we iets wilden vastleggen voordat onze meiden er zouden zijn. We voelden ons er niet prettig bij het lot te laten bepalen en wilden zeker weten dat het goed geregeld zou zijn. Uiteraard gaan we er vanuit dat er niets gebeurt maar stel…..stel dat het wel zo is….dan willen we dat het goed geregeld is en onze meiden opgroeien onder de beste omstandigheden. Het is lastig op voorhand te bepalen waar ze op dat moment op de juiste plek zijn. Je kunt niet in de toekomst kijken, en dat is maar goed ook.

Zij kennen deze kwetsbaarheid en zijn bekend met opvoeden

Met al onze broers en zussen is er gelukkig een goede band. Mijn zus en de oudere broer van Jos hadden beiden al kinderen. Zij kennen deze kwetsbaarheid en zijn bekend met opvoeden. We zijn een avond gaan kletsen bij de broer van Jos en hebben besloten hem als voogd aan te wijzen. Hij zal ervoor zorgen dat er samen met alle andere broers en zussen de beste beslissing voor onze meiden wordt gemaakt. Ik weet zeker dat ze hier samen uitkomen en onze meiden goed terecht zullen komen. We hopen de vastgelegde informatie nooit, maar dan ook nooit te hoeven gebruiken. Maar wat als onze dag, eens de laatste gaat zijn, en onze meiden nog niet zelfstandig zijn. Dan weet ik heel zeker dat de beste beslissing voor ze gemaakt gaat worden. Een gerust gevoel waar we zelf op hebben aangestuurd. Wij kunnen het loslaten en genieten van onze drie prachtige meiden.

Heb jij een voogd geregeld als het jullie niet meer lukt om voor de kinderen te zorgen? Bij Monuta kun je terecht voor veel informatie. Hopen dat de laatste dag nog heel ver weg is maar in de toekomst kijken kan gelukkig niemand.

Snap

Goed gedaan! Geeft toch een stukje rust, al hoop je het natuurlijk nooit nodig te hebben.

he Sientje, Dat hoor je niet vaak, wat leuk! Goed dat jullie het in ieder geval hebben besproken. Je hoort vaak dat er niets over gezegd wordt en jullie hebben in ieder geval mondelingen afspraken gemaakt. :-) Groetjes je naamgenootje

Precies zoals wij er ook instaan!

3 jaar geleden

Ik heb 1 kindje en ben zwanger van de tweede. We hadden goede vrienden aangewezen bij de geboorte van de eerste als voogd maar zij zijn inmiddels uit elkaar helaas. Nu willen we niet kiezen tussen hen en hebben we mijn broer gevraagd, hij vond het goed en direct vastgelegd in ons testament.