Snap
  • Mama
  • mamaplaatscollab
  • Brandwonden
  • brandwondenstichting

Een ongeluk dat je niet wilt meemaken!!

Een ongeluk dat je niet wilt meemaken, al helemaal niet bij een van je kindjes. Toch bleek dat laatste wel te gebeuren bij ons.

Op de 2e verjaardag van Riff heeft hij een kop kokende thee omgetrokken. Het ging allemaal zo razend snel… Het ene moment sta ik naast hem en zet de thee op het aanrecht neer (zelfs nog iets naar achteren). Vervolgens draait Riff zich om en loopt van me weg, ik draai me weer terug naar de andere kant en terwijl ik wegdraai loopt Riff terug en uit het zicht loopt hij naar de kop thee, gaat op het uiterste puntje van zijn tenen staan en trekt hem om…

Op de camerabeelden later zagen we hoe het gebeurde en het was letterlijk secondenwerk. Vreselijk en hartverscheurend om te zien en ik voelde mezelf zo’n vreselijke moeder.

Hoe kan mij dit overkomen?Dit gebeurt mij toch niet?Ik zal altijd opletten, het komt wel goed bij ons!

Maar niets was minder waar…

Weten jullie eigenlijk hoe je moet handelen bij brandwonden? Wat je wel- en wat je zeker niet moet doen..? Hebben jullie wel eens getest hoe jullie brandwondenkennis is? De Brandwonden Stichting heeft een handige quiz waarmee je heel eenvoudig je brandwondenkennis test- én bijspijkert.

Doe de quiz hier. 

Je kunt na afloop van de quiz ook een brandwondenkitje aanschaffen en zo heb je direct de Eerste hulp middelen in huis en kan je direct handelen in geval van nood! Super handig! Doordat de nieuwe huid op de plek van de brandwond dunner is smeren we daar altijd een dikkere laag zonnebrand op. Extra bescherming voor mijn kleine ventje in de zon!

Lief dat jullie wilde meelezen met het verhaal over Riff zijn brandwonden en ik hoop dat jullie dit nooit hoeven mee te maken!

Lieve groetjes Inge!

Instagram: @mom.and3boys

Snap
3 jaar geleden

Ja zo erg, je hart staat even stil op dat moment! Nu gaat alles gelukkig goed ♥️

3 jaar geleden

Dat is zeker schikken en je draait je om en gebruikt! Gaat het goed met hem en nog last er van?