Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een nieuw schooljaar een nieuw ritme!

Het nieuwe schooljaar is met uitstek het moment om een nieuw ritme te gaan ontwikkelen.

Een nieuw schooljaar is voor deze mama het moment om een nieuw ritme aan te meten. Het doel?..... Me beter, sterker en weerbaarder voelen (daar zullen de 10 kilo die er ook wel vanaf mag ook wel aan meedragen :)

Sinds ik er een paar jaar geleden, na vele onderzoeken, achter ben gekomen dat ik fibromyalgie heb, zat mijn leven in één grote roller coaster. Met zo´n diagnose ben je er namelijk niet en zul je zelf uit moeten dokteren, wat het beste is voor jou!

Alles op een weegschaal leggen is met name niet echt mijn sterkste kant hihi. Ik wil eigenlijk niks missen en overal bij aanwezig zijn, maar ben inmiddels (jaja) aan het leren dat dat eigenlijk niet meer kan (althans nu niet). Ik ben klaar met alles te laten bepalen met hoe ik me voel, wat ik ook nog eens niet van te voren weet, alles staat met elkaar in verband. Slaap ik slecht, merk ik dat overdag. Zijn we een dagje weggeweest, mag ik de dag erna nagenieten, enz. enz. Meestal gaat het goed en is het allemaal op te vangen, maar soms loop ik echt tegen mezelf te vechten om alles rond te kunnen breien. Dat gevoel van onmacht en het maar over je heen laten komen, ben ik nu klaar mee!! De tijd om echt aan mezelf te gaan werken is nu gekomen!! Dat zal niet zonder slag of stoot gaan, maar ik kan er alleen maar beter van worden (wel met begeleiding uiteraard).

Dus zo geschiet......

De crosstrainer die in de slaapkamer staat wordt optimaal gebruikt. Samen met mijn fysio heb ik een soort schema gemaakt die ik nu heb ingedeeld in de dag, zoals het voor mij goed gaat en tot nu toe werkt het!! Ben inmiddels al 4 weken bezig en het voelt goed, door wat meer met mezelf bezig te zijn, met wat voor mij belangrijk is! Verder let ik heel erg op mijn eten, wel in normale maten. Echt afvallen met middelen kan niet, daardoor verdwijnen er weer teveel afvalstoffen in mijn spieren, waardoor ik juist meer last krijg ( dat moeten we zien te voorkomen ;)

Dus... Ik ben op de goede weg en dat voelt goed! Ik hou van controle en heb het idee dat ik dat nu meer ga krijgen (over mijn lichaam dan ;)).

Waar zo´n nieuw schooljaar al niet goed voor is!!

9 jaar geleden

Thnx Nienke ;)

9 jaar geleden

Goed bezig...succes met alles!