Snap
  • Mama
  • Gezond

Een nieuw begin, we gaan er voor!

We zijn het er allebei over eens, we gaan voor een broertje of zusje voor onze dochter! Maar eerst... afvallen en LEO behandeling.

Nadat ik 15 kg ben afgevallen, heb ik contact gezocht met de gynaecoloog. Ze gaf aan dat ik al op de goede weg was wat betreft mijn gewicht en stelde voor om te gaan starten. Ik kreeg twee optie voorgeschoteld: Optie 1: gaan starten met hormoonspuiten en zien wat het zal doen. Gezien mijn eerdere ervaringen met hormoonspuiten, reageerde ik heel slecht op een hoge dosis. Daarom kwam ze met optie 2: LEO behandeling. Dit is een kijkoperatie waarbij stukjes eierstokweefsel worden vernietigd met een gloeiende naald. Dit om de androgeenproductie (productie van het mannelijk hormoon) te verminderen wat bij mij de PCOS veroorzaakt. 

Gister heb ik deze operatie ondergaan, waarbij ik volledig onder narcose ben geweest. De operatie heeft niet lang geduurd, maar ik was erg versuft van de narcose. Nu, een dag later is dat wel over, maar heb ik nog wel last van de wond net onder mijn navel. Over 2 maandjes moet ik terug voor controle. En ik hoop dat ik in die tijd al een keer een menstruatie heb gehad! Afhankelijk hoe de nieuwe situatie zal worden, het zal ongetwijfeld nog met hormonen moeten, maar wellicht een minder hoge dosis dan hiervoor!

Het is een spannend tijd en ik hoop echt dat het het gewenste effect zal brengen!