Snap
  • Mama

Een nieuw begin in 2017 #11

Het leven blijft doorgaan.. Hoe moeilijk dit voor mij ook is en blijft..

Zoals de inleiding al zegt: Het leven gaat door..

Dit weekend loopt mijn verlof af. Gelukkig krijg ik de mogelijkheid aan het werk te gaan als ik er klaar voor ben. Dit geeft veel rust. Fijn dat ik mijn tijd mag en kan nemen om een beetje met de situatie om te kunnen gaan. Vaak speelt door mijn gedachten hoe zou ze nu geweest zijn? Zou ik anders al weer aan het werk gaan? We gaan alweer richting de 4 maanden dat we haar moeten missen, snel richting een half jaar. En dan een jaar.. Enigzijds kijk ik uit naar dat we gezellig straks de open haard aan kunnen doen en over een tijdje de feestdagen maar ik zie er ook tegen op. Een feest dat je met gezin/familie viert. Maar ons gezin is niet compleet..

Vorige week zijn we voor het eerst op kraam bezoek geweest. Dit was erg moeilijk. Zo'n hummeltje te zien liggen en dan schiet door mijn gedachten dat onze dochter nooit zo heeft mogen liggen. Het enigste moment dat ik haar vast gehouden heb was toen ze overleed. Dat we nooit gaan weten hoe haar ritme was. Of ze last van krampjes zou hebben. En gewoon het gemis van lekker aan haar haartjes ruiken. Kusjes kunnen geven op heel haar lichaam, met haar kunnen kroelen.. 
Ik heb eindelijk het fotoalbum van onze dochter afgemaakt en besteld. Fijn om dit in huis te hebben en aan mensen te kunnen laten zien. Het is ook moeilijk met je baby willen pronken maar aan de andere kant de foto's voor ons zelf willen houden. 

We zijn op zoek naar een goede basisschool voor ons zoontje. Normaal krijg je als je kind 3 word hier een brief voor maar omdat wij in die tijd verhuisd zijn hebben wij deze gemist. En door alle omstandigheden zijn we er niet eerder aan toe gekomen. Vorige week hadden wij een gesprek op een basisschool. Van te voren bedenk ik me stel dat ze vragen is hij enig kind? Moet ik het zelf gaan benoemen? Voor de zekerheid stop ik een paar zakdoekjes in mijn tas. Tijdens het gesprek komt dit niet aan bod en ik bedenk dat het zo goed is. Mochten we voor deze school kiezen kunnen we dit altijd nog vertellen tijdens een kennismakingsgesprek met de leerkracht. Morgen gaan we naar nog een volgende school. Gelukkig hebben we nog tot het einde van het jaar dat hij thuis mag blijven. En we nog niet heel erg aan tijd vast zitten. Het zal voor mij ook wel moeilijk zijn dat ik hem niet meer de hele dag om me heen heb...

6 jaar geleden

Wou zeggen ik denk aan jullie heel veel sterkte

6 jaar geleden

Xxxx????