Snap
  • #opleiding
  • #ervaringsdeskundig
  • #werkenaandetoekomst

Een nieuw begin!

Het is tijd om de stap te zetten die ik al jaren wil zetten!

Ik heb jaren in de ggz gelopen, ik heb daar een hele hoop geleerd, zowel over mezelf als over anderen. Ik heb in mijn relatief nog korte leventje al een hele hoop meegemaakt, flink wat klappen op mogen vangen. Van breakdowns, naar ziekte, naar blauwe plekken en nog meer. 

Jaren geleden riep ik al dat ik als ervaringswerker aan de slag wilde, dat ik mensen wilde helpen met mijn ervaring. Helaas was daar nooit het juiste moment voor(of ik had er het geld niet voor, of ik had mijn handen vol aan mijn werk, aan de kinderen). 

En toen werd ik ziek, en stond alles stil in mijn kleine wereldje. Nu begint mijn leven weer op gang te komen en ben ik opnieuw gaan kijken naar de toekomst. Steeds meer kwam het idee boven om te beginnen aan de opleiding. En toen ineens kwam het laatste zetje; iemand die ik beschouwde als een vriendin zette me aan de kant, omdat ik het lef had om haar te wijzen op het feit dat ze hele mooie verhalen ophing, maar nooit vooruit kwam. 

En ondanks dat ik weet dat ik zo zelf niet ben, wist ik wel ineens dat het nu tijd was. Tijd om de stap te zetten, tijd om eindelijk te gaan werken aan wat ik al zo lang wil. 

Ik heb me vandaag opgegeven voor de opleiding voor ervaringsdeskundige!