Snap
  • Mama

Een mooie herinnering

Mijn oma, Mijn lieve, nog jonge oma is ziek. Niet zomaar ziek. Mijn oma heeft longkanker

Tijdens de zomervakantie rende ze nog achter haar achterkleinkinderen aan. Ze geniet met volle teugen van de vier kleintjes. "Kleinkinderen zijn geweldig, maar achterkleinkinderen . Het is zo geweldig om dat te mogen hebben" Zegt ze regelmatig. Maar nu is ze ziek. Van één op de andere dag veranderde ze in een klein, oud, ziek vrouwtje zonder stem. De kanker heeft haar stembanden doen verschrompelen en nu kan ze alleen nog maar fluisteren. Kanker is een mensonterende ziekte.

Terwijl ik mijn oma zie zitten denk ik aan de foto's die ik van haar heb. We hebben nog nooit een foto gemaakt van opa en oma met de achterkleinkinderen en al helemaal niet van alle familieleden bij elkaar. Ik zou graag nog een mooie foto willen hebben. Een mooie herinnering. Niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van de familie. Ik besluit een afspraak te maken bij Shoots and More. Vorig jaar was ik daar ook met mijn zoontje en werd daar zo blij van. Geduldige fotografen die weten hoe ze met kinderen om moeten gaan. De afspraak is snel gemaakt. Via de website kan je een tijd reserveren. Ideaal.

Op de dag zelf denk ik goed op tijd te zijn, maar niks blijkt minder waar. Bijna mijn hele familie zit al in de studio voorzien van koffie, thee en limonade. De jassen hangen op de kapstok, mijn opa en oma zitten op de bank en de kleintjes rennen door de studio. Mijn zwager heeft de doos met attributen en ballonnen al gevonden en laat die aan de kinderen zien. Wat een lol kan je hebben met een boa.

Nadia Schumm is onze fotograaf en samen met haar kijk ik wat we het beste kunnen doen. Samen met we een planning en dan gaan we aan de slag. Iedereen heeft een spijkerbroek aan met daarboven wat wits of roze. Een mooi gezicht zo bij elkaar. Nadia is geweldig. Ze doet er alles aan om de kleintjes aan het lachen te krijgen, terwijl ze ondertussen ook iedereen advies geeft over hoe ze moeten staan. Daarnaast kijkt ze ook nog of je ketting wel goed hangt. En ook ons haar wordt niet vergeten. Dit moeten wel super mooie foto's worden.

Iedereen is enthousiast en doet goed mee. We voelen ons op ons gemak en niks is te gek. Op een gegeven moment heeft mijn nichtje er geen zin meer in. Mokkig gaat ze zitten en doet niet meer wat er van haar wordt gevraagd. Nadia haalt alles uit de kast en wat onmogelijk leek, lukt haar toch. Mijn nichtje doet toch weer mee en staat lachend op de foto. Ze houdt rekening met iedereen en vraagt regelmatig aan mijn oma hoe het gaat. Ze is dankbaar dat ze dit voor ons mag doen. Zo lief.

Nadia heeft zoveel geduld dat mijn vader aanbiedt om meer te betalen als dat nodig is. We lopen namelijk iets uit. Dat geeft al aan hoe goed hij haar vindt. Gelukkig is dit niet nodig

Mijn oma is moe en wil graag zo snel mogelijk naar huis. Wel vertelt ze mij dat ze zo dankbaar is dat ze dit mocht doen en dat ze het ontzettend lief vindt dat ik aan haar denk. "Graag gedaan, oma. Ik ben allang dankbaar dat jij dit hebt kunnen doen."

Na vijf dagen krijgen we de foto's binnen. Ze zijn geweldig. Van de 449 heeft Nadia de mooiste eruit gekozen en bewerkt. Vooral de foto van de kleintjes is gaaf. Je ziet dat ze genieten. En dan de foto van mijn oma. Een foto die we waarschijnlijk snel gaan gebruiken. Een foto met een herinnering. Een mooie herinnering dankzij Shoots and More.

7 jaar geleden

Oh Joyce, ik lees nu pas jouw post.... Ik zit gewoon met tranen in mijn ogen omdat je schrijft dat jullie de foto waarschijnlijk snel (moeten) gaan gebruiken.... Wat zullen jullie haar gaan missen! Niet alleen door de mooie foto's maar gewoon door oma's hele persoonlijkheid zullen jullie fantastische herinneringen aan haar kunnen blijven koesteren! Hou je taai wijffie!

7 jaar geleden

Dank je wel.

7 jaar geleden

Dank je wel.

7 jaar geleden

Lief. Dank je wel!