Snap
  • Mama

Een moeder met een baan is …

Alle moeders zijn werkende moeders, met of zonder baan!!! Daar is geen discussie over mogelijk!!!

Er is geen discussie over mogelijk; alle moeders zijn werkende moeders, met of zonder baan!!! 

Maar toch zijn er specifiek voor die moeders die werken voor een baas, zijnde iemand die geen kusjes en knuffels geeft :), wat mij betreft een aantal uitdagingen.

Een moeder met een baan is …

… in totale stress schieten wanneer je kind jouw slaapkamer binnenwandel op maandag ochtend en zegt: Mama, moet je niet opstaan?

… ’s ochtends de föhn weer niet aanraken en je haar wederom in een knot hengelen.

… weten wat je oppas denkt, wanneer je het huis uit rent: wat zal ze dit keer vergeten; haar sleutels / telefoon of portemonnee?

… discussiëren met je man in de ochtend, wie er vrij gaat nemen omdat je kindje ziek is. (ofwel discussiëren over wie meer gemist kan worden op het werk).

… in de trein op weg naar je werk, realiseren dat je weer vergeten bent om bij de klassenlijst te zetten, wat jij voor lekkers gaat maken tijdens de feestelijke juffendag die al bijna is.

… je tas open maken op je werk en ontdekken dat je tas deels vol zit met duplo blokken.

… tussen de middag naar de winkel racen om daar knutselbenodigdheden te halen voor de verjaardagstractatie en tegelijkertijd op pinterest zoeken, naar wat het eigenlijk gaat worden dit keer.

… staren naar de tekening bij je computer die je kind speciaal voor jou had gemaakt “gezellig voor op je werk”.

… in een schrik moment weer bij zinnen komen, omdat je je bedenkt dat je geen tijd te verliezen hebt, om alles af te krijgen en op tijd te zijn om je kind op te halen.

… tijdens een meeting een belletje van je kind krijgen, omdat ze ineens weet wat ze graag wil hebben voor haar verjaardag … over een half jaar.

… een onmogelijke halve dag vrij nemen om bij de voorstelling van je kind aanwezig te zijn, waar ze al een maand vol van is, terwijl jij je bedenkt hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat een school het logisch vindt om deze midden op de dag te plannen.

… ’s ochtends rennen over het station om de trein niet te missen, al bellende met je man die nog net thuis is, dat hij zo snel mogelijk “HAMERTJE TIK” moet pakken “HA-MER-TJE-TIIIIIKKKK” en moet brengen naar school, omdat het speelgoedochtend is die jij natuurlijk was vergeten terwijl je je kindje krijsend van verdriet op school afzette zonder zijn geliefde ‘hamertjetik’.

… je totaal niet schuldig voelen als de wekelijkse standaard “snelle hap” voorschotelt.

… je schuldig voelen als je vlak voor bedtijd de nodige huiswerktaken doet met de kids, terwijl ze gapend op de tafel hangen … met jou er bij …

… zo onnoemelijk veel van je kindjes houden, dat het bijna pijn doet, maar toch extreem blij zijn als allemaal op bed liggen …

Herkenbaar? 

Ben vast van alles vergeten … weet jij er nog een paar?

's avatar
7 jaar geleden

Wat een heerlijke herkenbare verhalen. Mijn weken zitten vol gepland. En soms mensen mijn raar vinden als ik vast plannen maak voor over twee maanden haha. Werk zelf 4/5 dgn per week met wissel diensten. Dat vind ik zelf wel prettiger dan 9-5. En wel met gemengde gevoelens uitkijk als alle kids de basisschool bezoeken ;-)

's avatar
7 jaar geleden

je op je werk niet meer mee kan praten over wat er allemaal op tv te zien is, of het moet al om Paw Patrol, Bumba, Dora, Twinipop etc. gaan. er tijdens je pauze op het werk gevraagd wordt wat je nog gedaan hebt in het weekend, en je niet verder komt dan gezellig in binnenspeeltuin gespeeld.....

Mamasharon91's avatar
7 jaar geleden

De vraag van je collega's: 'wat heb je daar op je kleding zitten?' en denken 'shit, had ik dat fruithapje maar aan oma over gelaten in plaats van het zelf nog even snel te doen..' Tegenwoordig antwoord ik maar gewoon met: 'tja, ik ben moeder...' Dan weten ze vast wel genoeg.

's avatar
7 jaar geleden

Vergeet vooral niet het punt waarop je staat te vertrekken om naar je werk te gaan de kleine denkt zo nu gooi ik die luier eens flink vol. Of het moment dat je denkt heerlijk avondje qualitytime met partner of vrienden je de kleine wegbrengt en toch ergens in je achterhoofd het idee hebt dat je ze in de steek laat. Dus de volgende ochtend niet weet hoe snel je ze weer moet ophalen. Of dat je telefoon krijgt we komen zo op bezoek, de kamer is een bende vol speelgoed dat overal ligt en de kleine haalt alsmaar meer uit.. en je denkt shit dit kan niet zo gezien worden, probeert wat op te ruimen en de kleine haalt vervolgens zodra jij je omdraaid alles weer uit de kast want dat moet daar niet liggen. Ook al spelen ze er op dat moment niet mee in de kast hoort het in ieder geval niet thuis :) En voornamelijk bij mij is het aller ergste, ik geef haar graag van mijn bord eten al hou ik zelf niets over of moet ik haar het laatste geven, dit doe ik met alle liefde :)

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij werkendemama?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.