Snap
  • Mama
  • Relatie

Een klein stapje terug in het verleden.

Waarom liegen, vertel de waarheid dat is zoveel makkelijker voor iedereen!

Ik ben samen met de kinderen een weekendje bij mijn familie wanneer ik telefoontje krijg van een vriend. Hij wil samen met mij zijn vriendin mee uit eten nemen nog voor mijn verjaardag. Dit lijkt me super gezellig dus bel ik snel mijn man. Hij heeft namelijk die avond de kinderen en zal ze dus alleen op bed moeten brengen. We spreken af dat ik ervoor zorg dat het avondeten dan klaar staat zodat hij dat niet hoeft te doen. Ik zit net weer als de telefoon weer gaat, het is mijn man weer met de vraag of ik even ergens alleen kan gaan zitten, want hij wil me wat vertellen.

Ik loop de gang op en krijg via de telefoon te horen dat hij verliefd is op iemand anders. Verbaasd laat ik me tegen de muur naar beneden zakken. Ik wist dit, dit gevoel had ik al. Waarom voelt het dan alsnog als een klap in mijn gezicht. Hij zegt dat het mijn eigen schuld is, ze was er voor hem toen ik wegging met de kinderen die week dat ik eiste dat hij moest stoppen met die andere vrouw. Zij heeft hem opgevangen, en toen is hij wat voor haar gaan voelen. Begrijpen doe ik het niet, gisteren belde hij nog om te zeggen dat hij voor ons wou vechten en nu opeens dit. Volgens hem heb ik dat verkeerd begrepen. Hij wou mij niet terug, maar therapie zodat we als vrienden uit elkaar konden. Het waren leugens, opeens begrijp ik het. Hij bespeelt me, doet er alles aan dat ik terug kom met de kinderen en dat ik weer in zijn macht ben. Woedend wil ik weten wie het is, en het is precies de persoon die ik dacht dat het was. Zo vaak heb ik hem gevraagd of er iets tussen hun was en telkens zei hij dat het niet zo was. Hij blijft volhouden dat er niks is gebeurt, dat hij niet is vreemdgegaan. Ik geloof het niet meer. Hij heeft een ander en dat is duidelijk.

Ik hang op en loop huilend de woonkamer in. Mijn familie vangt me op en zeggen dat het zo beter is. Morgen naar huis, maar heb er geen zin meer in. Met tegenzin stap ik de volgende ochtend in de auto. Thuis voelt niet meer als mijn huis. Als mijn familielid weg is wordt het duidelijk wat hij wil. Ik moet vertrekken en we zo snel mogelijk. Hij wil verder met zijn nieuwe vriendin en ik zit dat in de weg zolang ik nog bij hem in woon. Ik kan nergens heen. Verdrietig kijk ik hem aan en zeg ik dat ik mijn best zal doen. Het moet zo snel mogelijk want zijn vriendin gaat bij haar ex weg en staat dan op straat, ze komt dan hier of ik er dan nog woon kan hem geen reet schelen. Hij wil verder en ik moet maar opdonderen. 

Mdriel's avatar
7 jaar geleden

Wat ontzettend gemeen en hard, het is moeilijk advies. Je kan "vechten" om in het huis te blijven, maar wil je dat? Misschien kan je tijdelijk naar familie. Denk zelf dat het wel goed is als je weg bent, je kinderen hoe klein ze ook zijn krijgen altijd dingen mee. Ik hoop dat je een fijn plekje kunt vinden, waar je een beetje rust krijgt!

Damaya's avatar
7 jaar geleden

Wat een klootzak om je zo te behandelen. Sterkte xxx

Lovelygirl1990's avatar
7 jaar geleden

Jeetje zeg..... lees al een paar blogs van je. Weet je. Jij hoeft niet weg te gaan. Jij gaat merendeel het meest voor jullie kinderen zorgen. Waardoor jij wettelijk gezien meer recht hebt op het huis. Dat hij jou zonodig eruit wil hebben voor zijn nieuwe lover. Zou ik niet accepteren. Mocht je dit toch doen. Heb je rechten om je aan te melden voor een moeder kind huis. Ook kun je naar een rechtsbijstand winkel gaan. Zij kunnen je verder helpen met al jou rechten en plichten. Wens je heel veel sterkte in deze moeilijke situatie.

Loes van der Leer's avatar
7 jaar geleden

Wat een ongelovelijke asshole! Laat niet over jezelf heen lopen hoe moeilijk dat ook is :(. X

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Emeliy?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.