Snap
  • #gelukshormoon
  • Knuffelen
  • gelukkig
  • Knuffelenmetjekind

Een klein kusje ๐Ÿ˜š

Knuffelkonten of geen knuffelkonten?

Zijn jullie kindjes knuffelkontjes? Nou die van mij niet altijd maar met momenten... En als zo'n moment aantreedt ben ik er als de kippen bij! โ˜บ๏ธ Wist je dat knuffelen goed is voor je gemoedstoestand? Het maakt de gelukshormoon vrij in je lichaam. Dat betekent dat je je dus gelukkiger gaat voelen als je met iemand knuffelt. Kan natuurlijk ook met je partner of met je huisdier of met je lieve opa of oma of met wie dan ook!


Het gelukshormoon zorgt voor een lagere bloeddruk en een lagere hartslag. En het gelukshormoon deactiveert onder meer het pijncentrum in je hersenen. Knuffelen werkt als pijnstiller en bevordert genezing en groei. Het vergroot ook het vermogen om te leren. Ook heel goed voor de kindjes natuurlijk. Ook maakt het je socialer en vriendelijker. Het geeft je een sterk gevoel van verbondenheid en geluk.


Dat je dus gelukkiger wordt van knuffelen is een feit. Hebben jullie het al eens geprobeerd als je even een beetje gek geworden bent van je kinderen om ze lekker vast te pakken en plat te knuffelen of je je dan gelukkiger voelt? Bij mij werkt het! Dus mag ik alsjeblieft de hele winter knuffelen? ๐Ÿ˜… Wellicht helpt het ook tegen de winterdip... ๐Ÿคญ


Leestip: Klacht: "Dat de vaccinaties al klaar lagen toen we het kantoortje binnen kwamen, had nรณรณit gemogen"