Snap
  • Mama

Een jonge moeder met veel problemen (Deel 4)

Dit is deel 4 en mijn verhaal onderweg naar het ouderschap in mijn uppie.

De dagen erop vul ik met wat huiswerk, en het nadenken wat ik ga doen. Waarschijnlijk zal ik moeten stoppen met school om te gaan werken, ik kan niet elke dag naar school zonder een oppas of zonder een fatsoenlijk loon. Gelukkig heb ik wel een beetje spaargeld. En dat is maar goed ook achteraf.

Ik zet mijn vragen op een velletje papier, zodat ik niet vergeet wat ik allemaal wil vragen aan de maatschappelijk-werkster. Ondertussen negeren mijn huisgenoten mij nog steeds. Ik besluit toch naar mijn parttime baantje in de horeca te gaan deze avond. Zodra ik mij heb omgekleed en mijn tas heb ingepakt. Loop ik de deur uit. Schijnbaar had Fynn zin om langs te komen bij ze beste vriend Robin.

Ik zeg niks en loop langs ze. Zij negeren mij ook, Eenmaal in de schuur wil ik mijn fiets pakken. Raar mijn beide banden zijn leeg. Dat kan gebeuren denk ik. Maar dan valt mij ook wat anders op, de spullen die ik in de schuur had geplaatst.... mijn opgeslagen spullen zijn weg.

Ik heb de neiging kwaad naar buiten te stampen en Fynn en Robin eens keihard de waarheid te vertellen, ik ben zo kwaad. Maar ik bedaar me. Goed laat ze maar gelukkig worden met die hamsterkooi en mijn oude schoolspullen.... ik besluit mijn oude gammele autotje te pakken. Om geld te besparen pak ik mijn oude autotje liever niet.

Ik wil geld voor benzine besparen. Maar ik heb nu geen keuze.... Ik loop de schuur uit en ik zie Fynn en Robin mijn kant op kijken. Ik kijk niet naar ze en loop richting mijn auto.

Zodra ik op mijn werk ben wordt ik vrij beroerd van de geur van verschillende delicatesses. Ik loop echt op mijn tenen om niet te gaan spugen. Na afloop knoop ik een gesprek bij mijn baas aan.

Heeft uw misschien ook plek voor iemand die 40 uur wilt werken? Vraag ik aan mijn baas. Maar helaas hij kan mij niet meer uren geven, wat een domper... Dat antwoord viel mij erg zwaar, een nieuwe tegenslag.

Eenmaal buiten, adem ik even diep in en diep uit. Even tot bedaren komen. Het is 00:30 uur in de ochtend, ik ben echt kapot maar gelukkig is het maar 10 minuten rijden naar kamers.

Zodra ik bij mijn auto ben gaat mijn mobiel.

Het is Fynn.

Fynn: Kannen whe preten?

Ik: ja, wij kunnen een keer praten, op een normale tijd en zodra je nuchter ben.

Fynn: k

Ook zie ik dat ik een berichtje van mijn moeder heb, als ik ergens angstig van wordt is het mijn moeder. Ik ben niet voor niks op een vroege leeftijd uit huis gegaan. Haar medicijn verslaving heeft een hoogte punt bereikt, ze weet nog steeds niet waar ik woon. Ik ben nog steeds bang voor haar na al die jaren. Ik krijg kippenvel over mijn hele lichaam.

Moeder: Nina ik ben uit mijn huis gezet, en ik heb geen plek om te slapen. Kan ik bij jou slapen?

Ik zucht. Dit wil ik echt niet, ik kan dat niet eens hebben, wat als ze mijn spullen weer jat? Ik kan haar daar met geen mogelijkheid alleen op mijn kamer laten, mijn huisgenoten gaan dan ook klagen.

Ik besluit mijn moeder telefoonnummers te sturen van de nachtopvangen, waar ik ook sliep toen ik geen plek had, toen ik uit huis werd gezet door mijn ouders.

Sorry mam, ik kan verder niks voor je betekenen. Maar deze nummers wel, dan kan je tenminste slapen. Xxx sterkte.

Ik krijg geen reactie terug. Wat een hectische tijd. Ik ben spontaan wakker, en besluit naar mijn stamkroeg te gaan. Even mijn gedachte verzetten. Gewoon even wat gezelligheid. Ik heb mij de laatste tijd alleen maar bang opgesloten op mijn kamer gezeten. Ik wil even genieten, even wat leuks.

Drinken zit er dan niet in. Maarja ik drink eigenlijk nooit, dus dat is een voordeel voor mij. Zodra ik binnenkom wordt ik hartelijk begroet door iedereen.

Mijn kroeg vriendinnen zitten er ook, het is meteen gezellig. En de jongen waar ik ooit een verzetje mee heb gehad is er ook.

En ja, ook met hem is het gezellig. Ik voel nog steeds vlinders voor hem, en mijn maag keert zich om als ik hem zie. Ik vindt hem echt een leuke jongen. Maar in de situatie waar ik nu in zit is het niet echt ideal.

Hoe is het met Fynn? Vraagt hij. Het is uit zeg ik. Ergens lijkt hij blij te zijn. Ik ben blij je weer te zien en hij pakt mijn hand vast. Als je wilt mag je vanavond bij mij slapen zegt hij, er is niks wat ons nu nog tegen houdt.

Tja..... anders had ik het vast gedaan. Maar het idee van zwanger te zijn van iemand anders, en dan ook nog seks te hebben met een andere man dan de vader, dat schrikt mij af. Dat klinkt raar in mijn hoofd, ik ben 18 jaar hoeveel principes heb je dan? Als je 18 bent wordt je al opgewonde van een wapperende krant bij wijze van spreken.

Seks is het laatste waar ik aan denk. En een nieuwe relatie ook niet, ik ben er wel even klaar mee. Ik zeg tegen hem dat ik vrienden wil blijven,en dat ik ook niet wil dat het op sexueel gebied verder gaat. Hij kijkt teleurgesteld,

Ik snap niet waarom ik nooit een kans gemaakt heb bij jou zegt hij.... Ik heb een vaste baan, ik ben een goede jongen. Ik ben altijd goed voor jou geweest, wij zijn vaak uitgeweest. Maar het enige waar jij mij volgens voor aan hebt gezien in die tijd van vroeger was als een pleister. Ik was alleen goed voor het seks gedeelte, maar meer heb je nooit in mij gezien, zegt hij teleurgesteld. Ik snap echt niet wat je in Fynn wel zag wat je in mij niet zag.

Hij neemt de laatste slok van zijn bier en loopt naar de bar om af te rekenen.

Ik loop achter hem aan. Dat is niet waar zeg ik, ik vond je wel degelijk leuk. Natuurlijk zegt hij. Zodra je relatie met Fynn weer aanging hebben wij nooit meer contact gehad, ik was gewoon een vervaning voor Fynn tot hij waarschijnlijk terug zou komen.

We waren friends with benefits in die tijd zeg ik tegen hem.... de afspraak was dat het zou stoppen als wij een relatie kregen, of als we gevoelens voor elkaar kregen.

Maar ik ben jou niet vergeten zoals je mij vergeten bent, zegt hij voor dat hij naar de uitgang loopt.

Misschien ben ik wel egoïstisch geweest, denk ik bij mezelf. Toen de relatie met Fynn vroeger weer aanging was ik zo blij. Ik zou echt alles doen om die relatie opnieuw te laten slagen. Het voelde oud en vertrouwt. Ondertussen ben ik altijd wel een soort van gevoel blijven houden voor mijn seks-maatje. Ja ik weet het, het klinkt zo plat.... seks-maatje

Maar de gevoelens voor Fynn werden nooit meer zoals vroeger. Er was een grote breuk ontstaan. Fynn was vreemdgegaan, ik kon het niet verdragen als reactie daarop ging ik vreemd. Nee de hele relatie was niet slim. Ik heb echt een verkeerde keuze gemaakt kwa relatie, maar genomen keuzes nemen geen keer....

Dit kan ik beter naast mij neerleggen, het focussen op mijn zwangerschap en mijn baby is veel belangrijker. Ooit komt er wel weer een tijd van liefde en lief hebben, hoop ik....

Een paar vriendinnen lopen naar mij toe. Ruzie? Vragen ze, Nee antwoord ik, je kent me toch ik hou me rustig. Ik vertel hier niemand dat ik in verwachting ben, want ook hier is het zo, als een iemand wat weet, dan weet iedereen het.

Wordt vervolgt...