Snap
  • Mama
  • hond
  • Huisdier
  • kngfgeleidehonden
  • pup
  • blindengeleidehond

EEN HOND MET EEN MISSIE

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen hebben wij dit jaar weer een pup in huis van KNGF geleidehonden. Normaal gesproken ga je vanaf ongeveer 4 maanden regelmatig oefenen in winkels, openbaar vervoer, op stations enz. maar doordat  Foppe wat last had van zijn heupen hebben we daar, in overleg met KNGF, iets langer mee gewacht. 

We besloten de training even op een laag pitje te zetten en startten met pijnstilling en fysio. Tijdens deze sessies kreeg Foppe hydrotherapie waarbij hij mocht lopen in een bak met water, met als doel de spieren rond zijn heupen sterker te maken. 

Al na een paar weken zagen we verbetering. Inmiddels is Foppe van de pijnstilling af en gaan we weer heel rustig opbouwen. Echt zo gaaf om te zien dat de therapie helpt! Of hij het gaat halen om later als geleidehond te gaan werken? We gaan het zien! Gelukkig zijn er nog een hoop prachtige doelen zoals een carrière als autisme geleidehond voor kinderen met autisme, hulphond voor mensen met een lichamelijke handicap of buddyhond voor mensen met een posttraumatische stressstoornis.

En mocht dit allemaal niet haalbaar zijn dan staat er vast ergens een gouden mandje klaar voor hem. Want 1 ding is zeker: zo'n lieve hond als Foppe heb ik niet eerder mee gemaakt ♡

Snap
3 jaar geleden

Dank je wel Yvonne, ja Foppe is een kanjer! Echt een heeeeele lieve hond en ontzettend slim. Bedankt voor de tip 👍

3 jaar geleden

Super fijn te horen dat jullie hem hoe dan ook een geweldige toekomst gunnen. Door jullie zal hij dit ook krijgen. Is voor de toekomst acupunctuur met ondersteuning van Chinees kruiden niets. Ik weet niet waar jullie vandaan komen maar wij rijden graag naar Deventer naar Linda Boggie wanneer er met onze honden wat is. Wij fokken nl af en toe een nestje en streven ook naar de karakters voor hulphonden. Sowieso zijn de heupen erg belangrijk, voor alle honden. Succes met jullie kanjer! Een gouden hond, zo te horen!