Terug
Blog header image

Een goede voorbereiding

Eerste hulp bij brandwonden

Als klein meisje was ik eens bij de oppas, ik moet een jaar of 3 geweest zijn. Toen ontstond er brand in de keuken, het was een simpele keukenbrand, dat enorm veel indruk op mij maakte. Hoewel ik van het moment niet zo veel meer weet, ben ik sindsdien wel enorm angstig voor brand. Nu nog steeds.

Het is zo intens, zo warm, zo overweldigend. Zo waren wij bijvoorbeeld ook in Disneyland, ik was allang al een puber, maar de attracties met vuureffecten sla ik direct over. Ik raak al in paniek bij het idee dat het dichterbij kan komen. Genieten van zo’n attractie kan ik echt niet. Thuis ben ik overigens net zo, enorm controlerend. Zijn alle lampen uit? Alle stekkers eruit? Geen hete dingen aan? En loop ik net bij de auto, twijfel ik weer of ik mijn krultang uit het stopcontact gehaald heb. Tja, het zit in de aard van het beestje denk ik haha.

Gelijk aan brand staat mijn angst voor brandwonden, die zijn net zo intens en heftig als een brand zelf. Je wordt getekend voor het leven en dat is bizar. Bij ons staan kopjes koffie en thee dan ook never in de buurt van Senn, ookal weet hij nu zelf heel goed wat warm en koud is, ik houd ze uit de buurt. De keuken is verboden terrein wanneer ik aan het koken ben en ik schiet al in de stress wanneer de barbecue aan gaat en Senn speelt in dezelfde tuin. Ja hier zijn wij scherp op.

Helaas misschien nog niet scherp genoeg, want onlangs begon Senn ineens heel hard te brullen in de keuken. Ik dacht nog bij mijzelf, wat vreemd, niets heets daar. Tot ik besefte dat het broodrooster aanstond, op het aanrecht en vrij ver, maar dichtbij genoeg dat Senn zijn vingertjes eromheen klemde om te kijken wat het was. Hij greep zo in het meest hete gedeelte van dat verdomde broodrooster. Tranen met tuiten! Direct onder lauwwarm water en gelukkig viel de schade mee, de schrik van de pijn was vooral groter. Maar het deed mij weer beseffen dat een ongeluk echt in een klein hoekje zit en dat ik in grote lijnen wel weet hoe ik moet handelen, maar hoe precies? Ik mag hier best eens meer besef van krijgen. Want weet jij wat je moet doen? Koud of warm water? Kleren uit of kleren aan? En de nabehandeling? Wat smeer je erop? Of juist niets. Doe hier een test en kijk wat jij al weet! 

Ik heb nu via de Brandwonden Stichting een EHBB (Eerste Hulp Bij Brandwonden) setje aangeschaft, hiermee steun ik ze direct, maar heb ik ook alle benodigdheden in huis wanneer we toch een ongelukje hebben. Wel net zo’n prettig idee!

Liefs, Erin

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 jaar geleden

Goede tip, ik heb het pakketje besteld..

Anoniem
2 jaar geleden

Gelukkig geen ervaring, maar altijd goed dat we voorzichtig zijn🙏

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Mama mist jou

Foto’s van je kijken blijft zo moeilijk.            Als ik je zie word ik zo blij en verdrietig tegelijk.                                                                                                  Verdrietig dat ik je nooit meer kan knuffelen, kusjes kan geven en vast kan houden.                                                             Blij en trots dat jij mijn dochter bent. Ook al ben je er niet meer, mama denkt elke dag aan jou.