Snap
  • bakfiets
  • plezier
  • gezin
  • Gazelle
  • voorjaar

“Een fiets voor de hele familie”

Mamaplaats test: de Gazelle Makki Travel elektrische bakfiets

Je ziet ze steeds vaker voorbij rijden, elektrische bakfietsen. Voor gezinnen lijkt ‘t hét musthave vervoermiddel van het moment. Jaarlijks vliegen er in Nederland maar liefst 20.000 elektrische bakfietsen over de toonbank! Niet gek natuurlijk, want super praktisch, duurzaam én een stuk milieuvriendelijker dan de auto. Sesanne is moeder van drie kinderen, jongens Max en Bram en dochter Philippa, en woont met haar vriend Roderick en hond Bobby in Bussum. Voor Mamaplaats test zij de Gazelle Makki Travel elektrische bakfiets en deelt haar avonturen.

Bakfietsmoeder

“Er is een leven voor en na onze elektrische bakfiets. Riep ik vroeger nog dat ik er echt NOOIT één zou nemen, denk ik nu: what was I thinking? Het heeft mij zoveel vrijheid gegeven en ik kom op plekken waar ik anders niet zo snel heen zou gaan. Natuurlijk wel elektrisch, want tsja… met drie kids en Bussums vals plat is het anders wel heel zwaar trappen. Ik kan je één ding vertellen: sindsdien ligt er een stoflaag op onze auto. De Gazelle Makki Travel bakfiets is echt een onmisbaar onderdeel geworden van de hele familie! 

Snap

Woensdagmiddag race

Benieuwd waar onze Makki Travel ons de hele dag naartoe sjeest? In de ochtend snel op en neer naar school. Daarna door op koffiedate met Pip, boodschappen doen en dan snel thuis alles klaarzetten voor de woensdagmiddag race. Weer of geen weer, een race tegen de klok of niet, dankzij de Makki Travel fietsen we altijd relaxed van A naar B. Vervolgens weer terug naar school om de jongens, vaak mét vriendjes, op te halen. Thuis hebben we 30 minuten voor lunch en dan is het omkleden en door naar hockey. Tijdens de hockey Bram wegbrengen naar een vriendje, daarna Max plus aanhang weer ophalen en terug naar huis. Voordat we kunnen ademhalen, moeten we alweer door naar voetbal. We ronden de woensdagmiddag af met een laatste ritje om iedereen weer thuis te brengen. Wat een verademing dat iedereen met gemak in de Gazelle Makki past. Uiteraard ben ik toch nog wat bij de supermarkt vergeten. Hongerige kinderoogjes kijken me aan… Gelukkig sprint de man des huizes nog even met de Makki om het te halen. Ik vraag me af: hoe kreeg ik dit ‘voor de bakfiets’ eigenlijk voor elkaar?!

Snap

Als we op onze Gazelle Makki Travel door Bussum rijden, draaien regelmatig hoofden onze kant op en krijgen we complimenten bij het parkeren.

Met gemak(ki)

Het mag wel duidelijk zijn: een bakfiets is voor de hele familie een mooie toevoeging. Je vervoert er kinderen en vriendjes makkelijk mee van A naar B. Geen gedoe met het niet kwijt kunnen van een auto en toch zitten de kinderen - dankzij de regenhuif - altijd droog ;). En ik fiets met een glimlach van oor tot oor van hot naar her. Als we op onze Gazelle Makki Travel door Bussum fietsen, draaien regelmatig hoofden onze kant op en krijgen we complimenten bij het parkeren.

Naast het gemak vind ik het een fijn idee dat de kinderen in de Gazelle Makki door de hoge bak veilig zitten, zelfs mijn bijna 3-jarige Pip klimt er dankzij de uitsparing in het midden makkelijk zelf in. En hoeveel kinderen er ook in zitten, met een simpele voetbeweging haal je de fiets van de standaard eraf. Als laatste vind ik de accessoires die je bij de Makki kan aanschaffen ideaal, van een voorbankset tot autostoel adapters voor een maxi-cosi, het kan allemaal. En, dankzij Gazelle Connect is de bakfiets slim beveiligd tegen diefstal. Kortom, een aanwinst voor het hele gezin en gegarandeerd fietsplezier!”

De belangrijkste voordelen van de Gazelle Makki Travel op een rij:

  1. Veilig met het gezin op pad dankzij het Anti Blokkeer System (ABS), zo rem je veiliger en zelfverzekerder met beide remmen tegelijkertijd.
  2. Krachtige motor waardoor je zelfs zwaarbeladen nog zonder moeite vooruit komt
  3. Met één simpele voetbeweging haal je de fiets van de standaard af
  4. Slim beveiligd tegen diefstal

Wij als moeders kennen het rennen en vliegen maar al te goed! Maar met de Gazelle Makki Travel, is elke race voor jouw een makki!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gazelle.