Terug
Blog header image

Een brief voor de scooterrijder die mijn zoon aanreed

Donderdag 25 februari reed een scooter mijn zoon van achteraan. Sindsdien zou ik hem van alles willen zeggen. Vandaar mijn brief

Beste scooterrijder,

heb je goed kunnen slapen na het ongeluk? Wij helaas niet. Elke nacht wordt mijn mannetje gillend wakker. Hij is net twee en kan niet uitleggen wat er is, maar ik zie in zijn ogen de paniek. 

Hoe gaat het met je scooter? Hij zag er zwaar beschadigd uit. Mijn zoontje zag er gelukkig niet zwaar beschadigd uit, maar heeft er wel een trauma aan overgehouden. Heb je ooit het idee gehad om te vragen hoe het met hem gaat? Ben je wel benieuwd hoe het met hem gaat? Dat kleine mannetje van net twee? De RAI, de agenten, de ehbo'er allemaal hadden ze mijn gegevens. Je had ze zo kunnen opvragen.

Waarom reed je zo hard? Je zei na het ongeluk dat je hem had zien lopen. Waarom ben je niet zachter gaan rijden? Of misschien afstappen? Waarom remde je niet? De doorgang was niet breed. Ik ben benieuwd hoe je nu rijdt. Ben je voorzichtiger? Rem je nu wanneer je kinderen ziet? Rijd je nog weleens langs de RAI?

Beste scooterrijder, ik hoop dat je ervan hebt geleerd. Dat je nu oplet wanneer je kinderen ziet. En dat je, ook al mocht je daar rijden, zachter gaat rijden als je op een plein komt waar mensen lopen. Een scooter komt hard aan. Ik hoop dat je na gaat denken over je rijgedrag en ik hoop dat er meer mensen na gaan denken over hun rijgedrag. Ik hoop dat ook anderen mijn brief lezen en beseffen dat kinderen kwetsbaar zijn.

Ik hoop dat mijn ventje rustiger wordt en weer goed gaat slapen. Tot die tijd zal ik er voor hem zijn. Hem troosten wanneer hij 's nachts wakker wordt. Ik hoop dat hij dit kan vergeten, maar ik hoop ook dat jij dit nooit vergeet. Niet om je te kwetsen, maar om ervoor te zorgen dat je rijgedrag veranderd en dit nooit meer gebeurd.

Dit wens ik geen ander kind en geen andere ouder toe.

groet,

De mama van het jongetje dat je hebt aangereden.

TessK
6 jaar geleden

Jemig, wat naar zeg! En dan druk ik het nog zacht uit... Ik hoop oprecht dat die vent dit altijd zal blijven herinneren, zak hooi. Voor jullie en je zoon heel veel sterkte, ik hoop dat het snel beter met hem gaat. Knuffel.

Chiara
6 jaar geleden

Oh gos, arme kereltje is zich helemaal rotgeschrokken :( ook niet heel gek na zo'n ongeluk terwijl hij nog zo klein en kwetsbaar is... Ik denk dat de scooterrijder niet eens beseft hoeveel impact zoiets heeft op zo'n kleine man... Hopelijk slijt het snel en kan hij het alsnog een plekje geven...Sterkte aan je mannetje (en ook aan jullie natuurlijk! )

Miriam68
6 jaar geleden

Waarvan akte! Mooi geschreven, al dekt de vlag de lading nog niet natuurlijk... Heb je zijn gegevens niet? Ik zou die opgevraagd hebben of het verzoek gedaan hebben om deze brief naar hem door te sturen! Denk dat dat best wel indruk maakt.... Hoop dat die kleine weer snel als vanouds is!

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel. Ik heb hem toen van alles nageroepen. Maar vooral die opmerking "ik zag hem lopen"... die spookt nog door mijn hoofd. Je zag hem lopen.. sorry? Waarom remde je niet!!! grrr...

Annemiek2
6 jaar geleden

Oo lieve Joycies wat heftig allemaal en wat erg dat jullie mannetje hier nog last van heeft. Een hele dikke knuffel voor jullie. Zou het een idee zijn om nu al naar de huisarts te gaan en te vragen of jullie begeleiding kunnen krijgen voor dit trauma?

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel. Hij heeft nog wel last van zijn hoofd. Zeker wanneer hij te druk doet. Dan roept hij au au en slaat op zijn hoofd. :-(

Joycies
6 jaar geleden

Ik heb zijn adres. Dat was één van de eerste dingen die ik riep... ik wil wel je gegevens!

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel. Ik kijk het nog even tot donderdag aan en dan bel ik de arts. Misschien dat het moet slijten. Ik nam eerst mezelf dingen kwalijk. Had ik hem vast moeten zetten... had ik de scooter moeten horen aankomen... had ik... had ik... Allemaal dat soort dingen. Daar heb ik mezelf twee dagen gek meegemaakt en toen kon ik het loslaten.

Annemiek2
6 jaar geleden

Het is goed dat je dat kan loslaten want het is niet jouw schuld. Die knul kent de situatie en had beter moeten weten. Jij kon er niks aan doen. Heel veel sterkte de komende dagen.

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ik had je vorige blog hier over ook gelezen, echt wat een dom rij gedrag van hem, ookal "mocht" hij daar wel rijden.. Ik hoop dat het snel beter gaat met je ventje, echt rot om te lezen dat het hem nog zo aangaat! Ik hoop dat hij snel weer beter slaapt. Hele dikke kus voor hem en jou!!

Anoniem
6 jaar geleden

wat verschrikkelijk zeg....hopelijk zijn de nare dromen snel weg, arm moppie, Wat schrikken zeg! Dikke knuffel voor jullie beiden. Liefs!

Joycies
6 jaar geleden

Lief. Dank je wel. X

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel. X

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel. Dikke knuffel terug.

Lindsy83
6 jaar geleden

Bah! Vooral dat je zoontje er nog zo'n last van heeft. En dat het op jou toch ook een behoorlijke impact heeft gehad... Ik hoop maar dat die scooterbestuurder zelf ook heel erg geschrokken is zodat hij tot inzicht kan komen. Heel veel sterkte met je zoontje! Een hele dikke knuffel en beterschap voor je zoontje!

Joycies
6 jaar geleden

Ja je weet niet wat er door je heen gaat wanneer er zoiets gebeurd. Dank je wel voor je knuffel!

Miriam68
6 jaar geleden

Jij kan ook wat doen, toch?

Miriam68
6 jaar geleden

Je weet niet of je die knul kan bereiken (op geestelijk niveau bedoel ik) maar ik denk dat ik langs zou gaan. Serieus. Gewoon niet om hem af te knallen maar om hem heel rustig eens te vertellen what he did.... Maar zo ben ik! Ik hoop dat deze brief, deze blog, al wat doet voor je.... Sterkte lieverd!

rebo1982
6 jaar geleden

Wat voel je je dan machteloos! Je arme ventje die zo verdrietig is! Ik hoop echt dat het snel over zal zijn want dit is wel een drama voor mama en kind! Knuffel voor jullie allebei

Joycies
6 jaar geleden

Hij woont in Amsterdam. Misschien dat ik hem eens bel en het uitleg.

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel voor je knuffels!

Anoniem
6 jaar geleden

Wat heftig voor jullie en wat vervelend dat je zoontje hier nog zo last van heeft. Hopelijk kunnen jullie het snel naast je neerleggen. Knuffel voor jullie allebei

Anoniem
6 jaar geleden

Jeetje heftig zeg. Zoiets kan echt heftig voor een kleintje zijn. Hopelijk komt hij het snel te boven. Sterkte!

Joycies
6 jaar geleden

Ik hoop het ook. Bedankt voor de knuffel!

Joycies
6 jaar geleden

Dank je wel.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Waar hoor ik nou bij?

Na het overlijden van onze dochter worstel ik hiermee

Onlangs had ik een gesprek met een aantal vrouwen aan de lunchtafel. We hadden het over seizoenen. Een vrouw vertelde over dat haar kinderen groot waren en al uit huis en ze met pensioen was gegaan. Een nieuw seizoen. Ineens raakte me dit. Tranen branden in mijn ogen. Ik moest terugdenken aan de tijd dat Rachel overleden was en ik ineens in een ander seizoen kwam. Met dat ze overleden was, was ook het seizoen over van moeder zijn van een baby. Ik was moeder geworden en ik had een baby gekregen, ik ben moeder, maar er is geen kindje meer om voor te zorgen. Een seizoen van diepe rouw kwam, een seizoen van niet weten hoe verder te gaan. Het verlangen en het gevoel dat ik ook wilde praten over mijn baby met andere mensen, maar het was soms best lastig om daar gewoon over te kunnen praten. Soms moest ik voor mezelf ook over een drempel stappen, want op het moment dat je vertelt dat je kindje overleden is, wordt het toch wel wat ingewikkelder, terwijl ik ook de blijdschap in mijn hart had, omdat ik moeder geworden was van een heel mooi meisje. Die vreugde wilde ik ook delen, dus dat deed ik dan ook regelmatig.

Vriendinnen om me heen waren ook net weer moeder geworden, maar de vreugde van onze baby's samen kon ik niet delen. Daarin ben ik nooit gezellig samen op visite geweest en om te kijken hoe groot onze kinderen al weer waren geworden. Ineens deed het weer zeer in mijn hart. Ik begon aan de vrouwen aan de lunchtafel te vertellen hoe dat voor mij was geweest. Dat ineens het seizoen van kersverse mama zijn voorbij is. Ik het seizoen en de seizoenen met Rachel nooit heb kunnen afmaken. Geen eerste verjaardag, geen tweede verjaardag, geen eerste wendag op de peuterspeelzaal, of een eerste dag naar school en noem maar op. Dat is ook rouw. En dat voelde ik die middag ineens, het verdriet over het niet kunnen afmaken van de seizoenen samen met onze dochter. Het verlies van Rachel als baby, is ook het afscheid nemen van een heel leven, niet alleen van mijn baby en het verzorgen van haar, haar mama zijn, maar ook haar nooit kunnen grootbrengen en de seizoenen samen met haar kunnen doorlopen. 

Mijn man en ik zijn al iets ouder en ik keek soms om me heen. Het gevoel van; waar hoor ik nou bij? Heb ik een tijd lang mee geworsteld. Ik ben net voor het eerst moeder geworden, maar doordat onze dochter is overleden, hoor ik voor mijn gevoel niet meer bij die groep van moeders met jonge kinderen of toch wel? Als ik naar mijn leeftijd kijk, hoor ik misschien meer bij een andere groep, maar wil ik dat wel? Maar ook de vraag: 'Wil ik nog wel weer moeder worden?' Ook gezien mijn leeftijd. Maar dat verlangen blijft, naarmate ik ouder word gaat dat verlangen niet weg. Ik zei begin dit jaar tegen God: 'Heer, ik wil elke baby die U voor me heeft, al ben ik 44, 45 of 46 jaar.' Ik heb maar besloten dat ik niet bij een groep hoor. Niet bij de moeders met jonge kindjes of bij de moeders met oudere kinderen of bij de vrouwen van mijn leeftijd zonder kinderen. Ik heb het gevoel dat ik me thuis kan voelen bij elke groep en ik accepteer steeds meer dat dit mijn leven is. Ik wil wandelen in het vertrouwen op God en in de ene periode gaat dat beter als in de andere periode.