Snap
  • Mama

Een blog schrijven, ik wil zo veel vertellen.

Waar begin ik, hoe schrijf ik het, begrijpen mensen me. 10 x overnieuw beginnen. wat zullen ze van me denken. whaa

Ik wil zo graag wat dingen delen en vertellen, maar weet vaak niet hoe of waar te beginne. en door mijn dyslectie is het helemaal al een struikelblok of iets te schrijven. leg ik het wel goed uit, snappen mensen me wel. staat het er niet stom. dan lees ik het en dan denk ik nee toch maar niet of dit moet anders. ik vind het zo leuk om jullie ervaringen te lezen en de dingen die jullie delen. dan wil ik een reactie geven en dan ben ik bang dat ik er iets stoms neer zet wat dan lullig over komt of nergens op slaat of niet begrepen woord. 

Is best lastig, mondeling ben ik heel sterk maar schriftelijk vind ik zo lastig. 

Als ik een sollicitatie brief schrijf pfff ben kapot aan het einde van de brief. EN moet hem Naar late kijken. en dan verbeteren. me dochter heeft ook moeit met de taal en het rekenen. ja dyscalculie heb ik er ook nog bij. en als ze dan met huiswerk thuis komt dan ben ik bang om haar te hepen. om dat ik het haar niet fout wil leren. of niet zo wil late merken dat ik er zo veel moeite mee heb. 

Kan er aardig mee leven, maar vind het nu wel lastig als ik al die leuke blogs voorbij zie komen en dan denk ik wou dat ik zo kon schrijven. of als ik straks weer een baan heb hoe ga ik er dan weer mee om. 

9 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, ik ga ook gewoon. Verder ik hoop dat ik er steeds meer vertrouwen in ga krijgen op deze manier.

9 jaar geleden

Ik vind het ook niet echt makkelijk om te bloggen of goed en aardig te reageren. De blogs begin ik vaak in word met spellingcontrole en als ik tevreden ben over mijn verhaal kopieer en plak ik het in mijn blogpagina van mijn profiel. Als je het heel spannend vind zou je (met een grapje) in je profiel kunnen zetten dat je dyslectie hebt. Zo kunnen mama's die jou blogs lezen daar rekening mee houden. Ik heb ook gewoon geschreven in mijn profiel wat ik heb. Ik vind het dapper dat je gaat bloggen. Heel veel blogplezier.

9 jaar geleden

Wat Stephany zegt. Ik ben ook altijd onzeker over wat anderen denken, of het wel leuk is, of ik het wel goed schrijf... naja al die zelfde onzekerheden. Maar je moet er gewoon overheen stappen en het doen. En weetje ik heb gemerkt dat het super leuk is, je bijna altijd leuke positieve reacties krijgt en dat geeft weer moed om het verder te doen. Dus gewoon doen en die spellingfouten daar lezen we wel over heen.

9 jaar geleden

Hoihoi, laat je dyslectie je niet tegenhouden zou ik zeggen. Wist je dat bekende schrijvers zoals Roald Dahl en Jaques Vriens ook dyslectisch zijn? Maar ook zij hebben hele boeken uit hun pen gekregen. Als je twijfelt over de spelling, gebruik dan eventueel microsoft Word. Die doet automatisch de hoofdletters en geeft het aan als er een woord niet geschreven is zoals het hoort. En nog iets, schrijf vanuit je hart :) Twijfel niet, en maak je niet te veel zorgen wat anderen er van vinden. Jij vind het leuk, jij wil graag wat delen, dus zet 'm op en gewoon lekker schrijven. Het maakt niet uit of je veel spellingfouten maakt, het gaat er om dat jij ook graag met de wereld wil delen wat jij te zeggen hebt. En als het idee achter je blog al leuk genoeg is, zullen veel lezers er ook zeer geïnteresseerd in zijn om het te lezen. Schrijven doe je vanuit je hart, niet te veel nadenken en twijfelen maar gewoon doen! Je kunt het :) En twijfel je over de blog die je wil schrijven, laat iemand uit je omgeving het eerst lezen en eventueel voor je verbeteren. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips! Veel plezier met bloggen, je kan het :)