Snap
  • Mama

Een andere verjaardag dan gedacht

Mijn eerste verjaardag als mama werd iets anders dan ik gedacht had. Soms loopt het leven zo anders.

Toen ik nog geen mama was keek ik altijd erg op tegen mijn verjaardag. Voornamelijk omdat ik weer een jaar ouder werd en nog geen mama was terwijl ik toch graag voor mijn dertigste mama wilde worden. 

Nu kwam dit jaar mijn wens uit en ben ik vandaag 31 geworden dus op mijn 30 mama. Dus voor het eerst sinds jaren had ik eigenlijk wel zin in mijn verjaardag. Zelfs plannen gemaakt om het te vieren. Helaas kwam hier vorige week roet in het eten. 

Voordat ik zwanger was heb ik vierenhalf jaar samen gewoond met mijn beste vriendin kris. Vorige week overleed haar oom en vandaag was de crematie.  Nou is het natuurlijk zo dat ik hier voor haar wilde zijn en haar steunen op deze moeilijke dag. Dus zogezegd ik oppas geregeld voor mijn kleine man. Maar na het bericht van haar oom kwam ook mijn eigen opa in het ziekenhuis te liggen en het zag er niet goed uit. 

En helaas is hij vanmorgen overleden, dit bericht kwam vlak na de crematie. Ondanks het feit dat mijn opa al best heel oud is en een heel goed leven heeft gehad ben ik natuurlijk heel verdrietig. Vooral ook om het feit dat ik mijn eerste verjaardag als mama me niet zo voorgesteld had. Lekker met mijn lekkere kerel uitslapen en beetje taart enzo :) maar dat ging vandaag niet op. Helaas het werd een dat met veel tranen. 

Gelukkig kreeg ik vanmorgen van mijn kleine man natuurlijk een hele dikke glimlach en dat maakt een hoop goed! We hebben dan vanmiddag ook heel veel geknuffeld. Wat ook de pijn een beetje verzacht. 

Over een paar weken gaan we het wel opnieuw proberen en dan doe ik net alsof ik dan jarig ben want je eerste verjaardag als mama is toch wel iets heel bijzonders voor mij. 

9 jaar geleden

Ooh absoluut. Daar was hij ook erg trots op. Vorige week nog met Jack langs geweest in het verzorgingstehuis en hij ging hem aan iedereen laten zien die het maar wou! Dus dat was een mooie afsluiting voor ons! En bedankt! :)

9 jaar geleden

he wat een nare dag voor je. Mag ik je wel 1 pluspuntje mee geven? Je opa is overgrootvader geworden en dat is toch wel bijzonder. Voor de rest wil ik je alleen maar heel veel sterkte wensen de komende dagen.