Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Het fenomeen "Eco moeders"

Maar is het nieuwe fenomeen " <strong>De hippe en groene eco moeder</strong>" iets waar je naar zou moeten streven of is het een slimme marketing truc? Overal waar je kijkt groeien de zogenaamde reformwinkels als paddestoelen uit de grond en via reclames word je dood gegooid met eerlijke verzorgingsproducten. Ze kunnen een kersverse moeder als ik alles wijsmaken over wat wel en niet goed is. Daar speelt de markt aardig op in. Daarnaast word je ook bang gemaakt als je hoort waar er allemaal schadelijke stoffen inzitten. De meeste mensen zullen als argument hebben dat deze stoffen al jaren worden gebruikt en dat men gewoon de 80 jaar haalt. Maar toch, of het nou mijn hormoon huishouden is of niet, ik ben er toch gevoelig voor.

Sinds ik zwanger raakte van Tatum ben ik me helemaal gaan verdiepen in gezond eten, eerlijke verzorgingsproducten, verantwoordelijk schoonmaken en ga zo maar door. Ik wilde alles uit de kast halen om maar zo goed mogelijk te zorgen voor mij en mijn kleintje. (Ik wilde een eco moeder zijn)

Ik kon uren lang het internet afstruinen op zoek naar informatie. Ik kocht ook alles wat maar biologisch en ecologisch verantwoord was totdat mijn vriend er aardig klaar mee was. Elke dag moest hij van mij aanhoren wat ik nu toch weer had gevonden over hoe slecht vlees wel niet is, dat de Nivea scheerschuim die hij gebruikte niet deugde en dat het misschien een idee was om zelf billendoekjes te maken vanwege het milieu. Je kon wel zeggen dat ik aardig doorgedraaid begon te raken (naar de woorden van mijn vriend). Ook vrienden kregen mijn betogingen te horen over mijn nieuwe missie. Eigenlijk iedereen die het maar wilde horen.

Maar is het nieuwe fenomeen " De hippe en groene eco moeder" iets waar je naar zou moeten streven of is het een slimme marketing truc? Overal waar je kijkt groeien de zogenaamde reformwinkels als paddestoelen uit de grond en via reclames word je dood gegooid met eerlijke verzorgingsproducten. Ze kunnen een kersverse moeder als ik alles wijsmaken over wat wel en niet goed is. Daar speelt de markt aardig op in. Daarnaast word je ook bang gemaakt als je hoort waar er allemaal schadelijke stoffen inzitten. De meeste mensen zullen als argument hebben dat deze stoffen al jaren worden gebruikt en dat men gewoon de 80 jaar haalt. Maar toch, of het nou mijn hormoon huishouden is of niet, ik ben er toch gevoelig voor.

Natuurlijk wil elke moeder het beste voor haar gezin, maar hoe ver ga je hier in. En niet te vergeten is het ook een dure aangelegenheid, die niet voor iedereen is weggelegd. Je kan natuurlijk kiezen om je eigen voedsel te verbouwen of eigen billen crème te maken van amandel olie, maar dat is meer iets voor de creatievelingen onder ons. Ik zelf sta weer met beide benen op de grond. Bij ons thuis vind je net zo goed biologisch vlees als een grote zak met vettige paprika chips!!

11 jaar geleden

Oh daar heb ik nu nooit van gehoord dat kinderen minder vruchtbaar zouden kunnen worden. Ja weet je zo heeft elk product wel een negatieve kant. Maar om welk stofje gaat het dan??

11 jaar geleden

Hormonen kunnen idd rare dingen met je doen ;-) Mijn broer kwam laatst met de mededeling dat de billendoekjes in Nederland niet goed zouden zijn, de kinderen zouden er minder vruchtbaar van kunnen worden.. (mijn moeder heeft ze vroeger ook bij mij gebruikt en ik ben zo vruchtbaar dat zelfs de pil niet helpt..)in Frankrijk mag het niet eens verkocht worden. Dus ik via een bekende zoekmachine het stofje opgezocht en het blijkt ook in iedere vaccinatie te zitten en hij had beiden kinderen gewoon laten vaccineren dus de billendoekjes leken me toch het minste van zijn "probleem". TE is nooit goed, het is wel goed dat je meer bewust bent geworden van de wereld!