Snap
  • Mama

Durf ik een oppasmeisje te nemen???

Wij moeten er aan geloven "een oppas meisje". En ik vind het dood eng.

Super grappig, voordat ik kinderen had wist ik het allemaal prima te vertellen aan mijn vriendinnen. Dan vraag je toch een oppasmeisje. Lekker makkelijk en kunnen wij ook wat vaker wat leuks afspreken. Nu krijg ik deze opmerkingen van mijn vriendinnen. En in vind het dood eng.

Mijn ouders passen één dag in de week op onze dochter en zoon (3 en 1 jaar). Als we wat in het weekend hebben passen zij ook regelmatig op. Als het om één of twee uurtjes gaat wil mijn schoonvader ook wel oppassen. Mijn ouders hebben meerdere klein kinderen en dus ook regelmatig oppas van andere. Ik merk dat ze het een beetje veel gaan vinden.

Nou is het niet zo dat wij heel veel weg gaan, maar ik merk wel dat ik er meer behoefte aan krijg. Vooral om samen met mijn man weer even leuke dingen te gaan doen.

Het hoofd zegt neem een oppas meisje, maar het gevoel vind dit heel eng. Ik vind meisjes onder de 15 echt veel te jong op dit te doen. Wat wel super grappig is want toen ik zelf 12 jaar was had ik een vast oppashuis met drie kleine kinderen. Dus ik weet dat het kan maar durf het niet aan.

Nu had ik een advertentie gezien van een meisje van 20 met SPW opleiding. Daar ben ik dus nu over na aan het denken. Maar durf niet de stap te zetten om haar te vragen......... Ben ik nou echt een mietje geworden of is dit normaal?

8 jaar geleden

Wij hebben niet de 'luxe' van een opa en oma die oppassen. De opa's zijn helaas al overleden, en de oma's zijn lichamelijk niet in staat om op te passen. De kinderen gaan als ik moet werken naar een gastouder. Weg gaan is sowieso een dingetje hier door en ook omdat we geen makkelijke kinderen hebben wat slapen betreft. Nu hebben wij sinds 2 jaar 2 oppasmeisjes. Het is een tweeling van 20 jaar, ideaal bij 3 jonge kinderen. Maar omdat zij nu ook druk zijn met werken moe(s)ten wij opzoek naar een ander meisje. Vreselijk!! Ik heb een meisje laten komen voor kennismaking.... Maar dat is het nét niet... Ik wil gewoon 'mijn tweeling'.... Hihi Het is inderdaad niet niks om iemand te vertouwen met je kostbaarste bezit. Swp klinkt goed. Kennismaking kan toch best? Misschien valt ze wel mee en zijn de kinderen En jij wel dol op haar.

8 jaar geleden

Koop een hond...

8 jaar geleden

Snap je helemaal ik dacht zo ook inmiddels is ze 15 mnd en nog geen oppasmeisje nodig gehad nog niet gevonden en dan nog hoeveel moet je de oppas geven en wie Zelf ook vanaf 12 jaar oppas geweest 15 jaar lang overal en nergens zelfs tot aan 27 weken zwanger zijn paste ik nog bij een gezin met 3 kinderen op. Wat ik vooral eng vind is dat mijn meisje andere maar spannend vind erg aan mij hangt en gaat huilen als ik of we weg gaan. Wel gaat ze naar opa en oma en gastouder

8 jaar geleden

ik snap heel goed dat je het eng vind, Zelf heb ik één keer een meisje van 16 hier gehad, ze was zo rustig en zo volwassen dat ik het wel aandurfde. Achteraf heeft mijn dochter 20 min. gehuild, heeft ze liedjes voor haar gezongen en uiteindelijk op bed gelegd. Superlief toen ik het hoorde. 20 en SPW is wel echt heel goed hoor, ouder ga je ze niet krijgen (Als je je niet scheel wilt betalen). Spreek een keer af dat ze voor een uurtje komt, ik zou ze niet een middag 'mee laten lopen' zoals ik in de reacties lees. Voor zo'n meisje is het heel ongemakkelijk als jij er bij bent. Ga een keer een uurtje weg, en zie hoe het loopt. Zorg dat ze lekker wat te eten en drinken heeft en het komt helemaal goed! Succes!