Snap
  • Mama
  • mama
  • kids
  • liefde
  • #singlemom

Drie jaar single mom en toen kwam hij!

Na de geboorte van de meisjes ben ik drie jaar lang alleen geweest. En ik heb zwarte sneeuw gezien, veel zwarte sneeuw. Want wat weet een 18 jarige nu van baby's, het huishouden en financiële toestanden. Drie jaar lang heb ik geploeterd en op automatische piloot geleefd.

Ik ging van de ene job naar de andere. Eerlijk gezegd werd ik niet gelukkig van postbode zijn of mensen bedienen in de MC Donalds. Dus besloot ik opnieuw achter de schoolbanken te kruipen en me via de VDAB aan te melden voor een cursus. Eentje waar ik zelf achter stond en wat ik mezelf toch wel langer dan een paar maanden zag doen. Ik volgde een cursus begeleidster buitenschoolse kinderopvang. Ideaal te combineren met de kindjes.

Na een aantal maanden had ik eindelijk dat felbegeerde papiertje op zak. En net op dat ogenblik kreeg ik een aanbod om 1 jaar op het gemeentehuis te werken op de verkeersdienst. Die kans heb ik met 2 handen gegrepen. De kinderen zaten intussen op school en een 9 to 5 valt ook wel te combineren met schoolgaande jeugd.

Toen ik eindelijk het gevoel had dat alles een beetje beter begon te verlopen, overleed mijn grootvader, totaal onverwacht. De man waar ik meer dan de helft van mijn jeugd doorbracht, degene die altijd achter mij stond, mijn rots in de branding.

Nog nooit was ik geconfronteerd met zo een groot verdriet en gemis.

Maar ik ben er vast van overtuigd dat alles in het leven gebeurt met een reden. Net als het feit dat ik de dag voor het overlijden de liefde van mijn leven tegen kwam. Toevallig op café, stond hij plots voor mij.

Weken spookt hij door mijn hoofd tot we via gezamenlijke vrienden aan elkaar werden voorgesteld. Wat was het zalig om opnieuw verliefd te zijn maar tegelijkertijd was ik zo bang. Want ik was niet meer alleen. Wat als het niet klikte met de meisjes? Al snel bleek dat ik me totaal geen zorgen moest maken, die drie waren na hun eerste ontmoeting al onafscheidelijk en niet snel erna viel voor het eerst het woordje papa. Meneer liefde is nooit meer weggegaan.

En ik, ik ben ervan overtuigd dat pepe er voor iets tussen zit! 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Cake with 7 Pieces?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.