Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Dreumes voor bereiden op de komst van een Brusje

Een paar weken geleden heb ik de Maxi-cosi uit het stof gehaald want ik wilde creaBea een mooie wrapper maken voor er in.

Wat ik natuurlijk niet verwachte was dat Megan direct aandacht had voor dat ding en toen ik hem op de grond zetten wilde ze er in zitten.

Er vanuit gaand dat hij toch te klein zou zijn help ik haar met gaan zitten en tot mijn grote verbazing paste ze er nog prima in. In theorie zou het ook nog mogen, ze is namelijk 10kilo en die dingen mogen tot 11kilo gebruikt worden. Ook steekt haar hoofd er aan de bovenkant niet boven uit dus in een ongeluk is hij nog 100% veilig ook. Maar ik hoop dat jullie wel begrijpen dat zij niet in een Maxi-cosi meer vervoerd gaat worden ;-)

Op dat moment realiseer ik me dat het ook niet zo handig is dat ze zo graag in dat ding wil zitten en eigenlijk wil ik dit haar zo snel mogelijk gaan afleren. Anders als ze grote zus is krijg ik ruzie met haar omdat zij in die auto stoel wil en dat haar brusje maar thuis moet blijven.

Gelukkig helpt ze mama heel goed en komt zelf aanlopen met de oplossing. Ze heeft een babypop die precies even groot is als een pasgeboren baby.

Samen leggen we haar baby in de autostoel en vanaf dat moment is niet meer de autostoel interessant maar de baby!

Victorie………..hahaha

De dagen erna probeert ze nog wel af en toe in de autostoel erbij te gaan zitten en als ik haar er dan op wijs dat dit niet zo lief is voor haar baby gaat ze snel wat anders doen.

De baby blijft erg leuk en deze kersverse moeder van 18mnd komt geregeld de baby een krentenbol brengen of laat haar drinken uit mama haar tuitbeker.

Op een afstandje sta ik dan te kijken hoe ze dit aan het doen is en heel even schiet het door mijn hoofd dat ik hoop dat ze dit met haar brusje niet gaat doen J Want pasgeboren baby’s en krentenbollen gaan niet zo heel goed samen.

Ook krijgt ze in de gaten dat de buik van mama er raar uit gaat zien en met kleine regelmaat word mama uitgekleed toe een blote buik zodat ze erin kan gaan prikken.

Ik vertel haar dan dat er een baby in mama d’r buik zit en ze zegt mama dan na: beebie?

Ja mama krijgt een baby!

Na een paar dagen vraag ik aan Megan of ze de baby een kusje wil geven, zonder te wijzen waar ze moet kussen. Ik krijg van haar een kusje op mijn buik! Ik denk dat ze weet waar de baby zit.

Als we ook aan haar vragen: Megan waar is de baby? Dan wijst ze vaak op haar eigenbuik J Het zal dan wel een heel klein baby-tje worden…..hahaha

Hoe dan ook hebben we het met haar vaak erover dat ze een grote zus gaat worden en dat ze straks niet meer alleen is.

Ook wonen we niet heel groot en zullen de 2 kindjes na een poosje bij elkaar op de kamer moeten. Ook dit vertellen we haar dan, in de hoop dat ze het gaat begrijpen.

Natuurlijk weet ik niet of het zin heeft en of ik haar echt voorbereid op wat er komen gaat, maar een hele slimme man van tv heeft verteld dat kleintjes meer begrijpen als wij denken en dat geloof ik zeker. Misschien kennen jullie hem wel: Derek Ogilvie ;-)

Ik neem zijn raad aan en heb het dagelijks met Megan over wat er komen gaat!