Snap
  • Mama
  • draagdoek
  • Momlife
  • dragen

Dragen

Voor ik zwanger was zag ik veel mama’s of zelf papa’s met een draagzak of doek rondlopen. 

Ik dacht echt bij mezelf toen van hoe raar dat er uit zag en oncomfortabel dat wel moest zijn. Toen ik zwanger werd moest ik mijn lijst gaan leggen en was ik al aan het denken wat daar dus allemaal op moest. Want ja eerste kindje en geen ervaring!

Ik kreeg mijn rondleiding door de winkel en we stopten bij alles wel voor wat meer info, tot ook bij de draagzakken. Ik vroeg dus ook welke best geschikt was en hoe en wat te gebruiken. De vrouw zei me dat het beter was dat ik als mijn kleintje geboren was zelf best eens langskwam om te kijken welke het best voor ons zou zijn. 

Deze zomer was er toen ook de babybeurs in Gent en ik had mijn Memetje meegesleurd met mij om mee te gaan naar daar. Je zag er veel standen voor geboortekaartjes en fotografie enzo. Tot ik op de stand van we are wovens en bamenboe mijn ogen storte. 

Ik zag daar die hele lange doeken hangen en de vrouw sprak me aan of ik deze eens wou uittesten, ik dacht ja waarom ook niet! Ze legde me uit hoe ik deze aan moest doen en met een pop van ongeveer 3kg kon ik dit dus zelf uitproberen. Toen ik deze aanhad vond ik dit echt zalig zitten. Ik had mezelf ook nog wat bedenktijd gegeven en niet direct die inpuls aankoop te doen zoals ik veel durf doen. Ik kreeg wat info boekjes mee om mezelf er wat meer in te verdiepen, want je had 2 soorten de geweven draagdoek en de rekbare draagdoek. 

Eerst wou ik zelf een draagzak aanschaffen tot ik de doek probeerde en me er zo goed bij voelde. Thuis na wat opzoekwerk besloot ik dus de geweven draagdoek van bamenboe aan te schaffen van 470cm. 

Ik dacht eerst dat ik veel zou sukkelen om deze aan te doen maar zodra mijn kleintje er was probeerde ik die uit en alles ging zo vlot! Ik was bang dat als ik de doek moest aanspannen mijn kleintje zou loskomen maar alles zat echt heel goed vast! 

Tot op vandaag zit Liyo die bijna 4 maand is nog heel graag in de draagdoek! Als hij erg hangerig is of weemoedig kan ik hem direct sussen en valt hij snel inslaap. 

Beste aankoop geweest! 

Hoe denken julluenover dragen en welke mama’s dragen ook?