Snap
  • Mama
  • zwangerschap
  • #moederschap
  • #evenvoorstellen
  • #tienermoeder

Dr. Bibber ;)

Even voorstellen!

Hi! 

Het plan is om komende tijd te gaan bloggen over zwangerschap, moederschap, studeren, dilemma’s tussen carrière en moederschap en mijn kijk op actuele zaken die spelen. Ik heb er voor gekozen om dit (nog) onder een pseudoniem te doen; Aemilia is dus niet mijn echte naam.

Ik ben dus “Aemilia”, 28 jaar en trotse moeder van drie -al zeg ik het zelf- prachtkinderen. Sinds mijn 16e ben ik samen met hun vader (30). Al best vroeg hè? Als je mijn bio leest en de leeftijd van m’n oudste ziet, dan kun je uitrekenen dat ik best jong moeder werd. 

Jong moeder worden was best wel pittig. Ik zat nog op school en wilde graag na het VWO geneeskunde gaan studeren om arts te worden. De eerste weken na de positieve test dacht ik eigenlijk best makkelijk hierover: dan breng ik haar toch naar de opvang? En dan kan oma toch oppassen als ik nog wel eens op stap wil? Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat je last krijgt van je hormonen en enorme moedergevoelens ontwikkelt gedurende de zwangerschap. No way dat ik mijn meisje door iemand anders liet opvoeden! Ik stopte tijdelijk met school om ons voor te bereiden op de komst van ons kind. Dit lijkt een domme keus, maar ik had het nodig. Mentaal had ik het nodig. Maar er moest ook zoveel geregeld worden. We hadden niets. 

Uiteindelijk is dit allemaal goed gekomen. 12 jaar later hebben we een fijn thuis en zitten we er best wel warmpjes bij. (We hebben er enorm hard voor gewerkt, dat wel!) Ik ben weliswaar (nog!) geen arts. Ik volg wel een bachelor opleiding op universitair niveau. Daarover later meer! 

Lijkt het je leuk om meer te lezen over moederschap(struggles), studeren, ambities en zwangerschap? Volg me :)