Snap
  • Mama
  • Donatie
  • kapper
  • selfcare
  • stichtinghaarwensen
  • newhair

Donatie stichting haarwensen

"IK KNIP HET ER GEWOON HELEMAAL VANAF!!" Mijn naaste omgeving heeft dit afgelopen maanden, wel vaker uit m'n mond horen komen. Ik riep het heel hard. Want hoewel in lang haar súper mooi vind, ik vond het ook mega onhandig. Thuis met 2 kinderen, op het werk waar het vast moet, zelfs in bed zat het me in de weg omdat ik er in m'n slaap aan trok doordat ik er bovenop lag.

Dus ik riep het. "Ik knip het er gewoon af, ik ben er klaar mee!!" Om het vervolgens weer in te vechten, in een knot of een staart te doen, en weer verder te leven. Maar meer aandacht gaf ik er ook niet aan. De shine en het werk wat mooi lang haar verdient, bleef wat achterwege.

Dus zo liep ik gisteren toch de kapsalon binnen. Bang dat ik zelf niet meer zou durven, bang dat ik later toch spijt ga krijgen. Mijn haar groeit niet mega snel, dus het is een jarenplan voor het weer zo is terug gegroeid. Ze begroet me met: "woww wat heb je mooie lange haren!!"

Adem in

Adem uit

Doorzetten

En ik zeg: "Ja, maar daar gaan we nu toch echt verandering in aanbrengen. Het is de bedoeling dat er een heel stuk vanaf gaat!"

There.. I said it. Ik ga dit echt doen!!

Ze wast en verzorgt m'n, op dat moment, hele droge haar. En neemt me mee naar de spiegel. "Weet je het zeker? Je haar reageert heel goed op de verzorging! Het is nu al een stuk opgeknapt. Er hoeft helemaal niet zoveel vanaf he!!"

Daar waar ik normaal al snel terug krabbel en mompel dat de puntjes dan ook wel prima zijn, ben ik nu vastbesloten. De schaar erin! Eraf!

Ik vraag haar naar de mogelijkheid om te doneren, zou m'n haar daar goed en lang genoeg voor zijn? Is doneren een optie?

Ze springt op, en rent weg om elastiekjes te halen. Zéker kan jij doneren! We laten het niet verloren gaan!!'

Zo gezegd, zo gedaan. Ik m'n korte coupe, en m'n lange haren worden opgestuurd naar de stichting haarwensen. Mócht ik m'n lange lokken dan ooit toch nog missen, dan is het een hele troost dat ze niet ergens in een prullenbak zijn geëindigd. 

Snap
Snap
1 jaar geleden

Wat ontzettend goed van je dat je je lange lokken doneert. Die komen zeker goed terecht!

1 jaar geleden

Oh wauw!! Wat verwoord je dat ook mooi!! Helemaal hoe het is ja! Tof dat jij het ook hebt gedaan!!

1 jaar geleden

Erg leuk om een artikel over dit soort donatie te lezen. Ik heb het vorig jaar ook gedaan en zelfs met een korte coupe de kapperszaak uitgelopen dan ik van plan was. Met het idee in mijn hoofd: 'mijn haar groeit weer aan. Degene die het krijgt heeft die luxe niet op dit moment.'