Snap
  • Mama
  • mama
  • ondersteuning
  • opvoeden
  • doel
  • zelfde

#Doeslief

Want Anno 2019 heeft iedereen zijn ongezouten mening. Wat als we nou eens een paar tellen langer nadenken, voordat we iets roepen, schrijven, of zeggen.. wat als we eens wat langer de tijd nemen om jezelf eens in te beelden, hoe dingen overkomen, worden bedoeld, of wat voor impact het heeft op de ander.

Ik moet eerlijk toegeven: Ik ben nou eenmaal iemand die zich graag verdedigd. Wanneer iemand anders denkt mij beter te kennen dan ik zelf, ben ik altijd geneigd om weerwoord te geven. Het is ook niet zo gek dat ik dat nu ook niet laten kan.

Vaak vraag ik mij af, wat als.. Wat als we allemaal eens wat beter na dachten over de dingen die we zeggen tegen andere, of de actie’s die we ondernemen. Iedereen snapt dat van een actie, een reactie komt. Kortom: Wanneer je iets schrijft op mamaplaats, dan weet je dat de kans bestaat dat deze gepubliceerd word, en als gevolg daarvan dat daar talloze ongezouten meningen over komen. Nu vind ik het leuk om mijn verhaal te delen, vanuit mijn ervaring. Hoe ik dingen zie, voel en beleef. Maar ik vind het dan ook nogal jammer dat ik op elke blog wel een keer bingo heb, ja. Daar is weer een negatieve reactie!

Ik denk dat we als moeder allemaal een ding voor oog hebben, en dat is het beste voor je kind(eren). En we doen dat allemaal op onze eigen manier. Op de manier waarop wij denken dat dat het beste is. En natuurlijk, iedereen zijn mening is daarover anders, maar bekijk het maar zo: het is niet jou kind, niet jou gezin, en niet jou leven. 

Een reactie geven op iemand, of dat nu online is, of persoonlijk. Het kan voor een ander net even iets anders over komen dan bij jou zelf. Groot of klein, iets kan een behoorlijke impact hebben op een ander. 

Blijkbaar is het tegenwoordig nodig om elkaar wat bewuster te maken om het feit om net even wat aardiger tegen elkaar te doen. Zo heb ik altijd geleerd: “Ben je goed voor een ander? Dan krijg je dat terug” of dat ik altijd heb geloofd in karma, als je een ander wat gemeens aandoet, dan krijg je dat vroeg of laat terug. Als we met zijn alle nu eens gaan proberen, om de wereld wat fijner te maken. Om elkaar juist een steuntje in de rug te geven, in plaats van elkaar er onderuit te trappen. Om eens het positieve te zien in een verhaal, ook al vind jij dat het anders kan, en of je met jou mening, eens een keer wilt nadenken. Hoe komt dit over op een ander, kan ik het anders formuleren.. of zal ik het dan maar gewoon niet zeggen/schrijven, 

Lieve mama’s, we kunnen niet heel de wereld verbeteren. Maar de wereld verbeteren begint wel bij jezelf! 

4 jaar geleden

Helemaal met je eens !

4 jaar geleden

Nou ik kan me helemaal vinden in je verhaal meid.ben het helemaal met je eens!