Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Doe ik het wel goed? Deel 2

Van de week heb ik een blog in vraagvorm geschreven met als titel:'Doe ik het wel goed?' Hierin gaf ik aan dat er soms situaties of momenten zijn waarop ik mij als moeder afvraag:'doe ik het wel goed?' Gelukkig kreeg ik hierop verschillende reacties van herkenbaarheid.

Op dit moment, slechts enkele dagen na de bovengenoemde blog, is het helaas al tijd voor een vervolg. Het zit zo: mijn oudste dochter ( 6 ) mocht zojuist ( tussen de middag ) van mij een vriendinnetje mee nemen om bij ons een boterhammetje te komen eten. Dit gaat eigenlijk altijd prima, tot vandaag...Om half 2 moeten de meiden uiterlijk weer op school zijn, maar om 1 uur wilden ze nog gaan beginnen aan een verkleedpartij. Ik zei dat dit nu niet meer kon en dat ze nog even televisie mochten gaan kijken of een tekening konden maken. Intussen dook ik nog een paar minuten achter de pc en toen bleek dat de meiden zich toch uitgebreid hadden verkleed. ( met zo`n onhandig Mega Mindypak etc ) Ik gaf tot 3 keer toe aan ( de 3e keer behoorlijk boos ) dat ze zich METEEN moesten omkleden, omdat ze anders te laat op school zouden komen. Vervolgens gingen ze gewoon door met spelen, om zich tenslotte op een hele trage manier ( niet zoals Mega Mindy in ieder geval:D ) om te kleden.

Uiteindelijk moesten we 'rennen' naar school. Mama mopperen, oudste dochter mopperen, huilen en zelfs schelden. Mama eiste excuus ( met sanctie: anders vanmiddag niet afspreken ) maar dat kwam er alleen op een schreeuwerige manier. Eenmaal op school aangekomen was ze nog steeds boos en aan het huilen. Iedereen kijken natuurlijk. De jongste zit nog niet zo lang op school, dus ik bracht haar eerst even naar haar klas. Toen ik terugkwam, was een stagiaire mijn oudste in de gang aan het troosten. Bah, wat voelde ik me slecht. Gelukkig heb ik haar weer een beetje gerust kunnen stellen en heeft zij sorry gezegd, maar toch: ik ben blij als het weer half 4 is en de school uit is....

 

 

 

10 jaar geleden

Vandaag raakte ik ff in gesprek met de juf. Ze keken er idd helemaal niet raar tegenaan, volgens de juf is ze gewoon een beetje aan het prepuberen :)

10 jaar geleden

Het afspreken tussen de middag vind ik 'stiekem' soms juist wel fijn, omdat het wat korter ( 1,5 uur bij ons ) is...:D

10 jaar geleden

Wat een ander denk is wel het laatste waar je je druk om moet maken, je eigen gevoel staat voorop! Er vanmiddag over praten is altijd goed. Wij hebben de regel dat het afspreken alleen na schooltijd is, dan voorkom je dit soort dingen ook. Ze vinden het zo leuk om af te spreken en daar is de tijd tussen de middag veel te kort voor:( Succes verder!

10 jaar geleden

Je hebt gelijk, maar toch voelt het rot. Dat consequent blijven vind ik af en toe best moeilijk, maar het is wel nodig. Dat vriendinnetje en mijn oudste versterken elkaars gedrag heel erg. Ze zijn samen veel ondeugender etc dan apart, vandaar.