Snap
  • Mama
  • Zwanger
  • samengesteldgezin
  • Spiraal
  • #samenwonen

Dit kan niet!!

Weer een update na paar maanden veel te weinig (lees:niet) bloggen

Inmiddels officieel samenwonend sinds November 2021. Hij heeft zijn huis verkocht en is bij mij en de jongens ingetrokken.

Nog geen moment spijt van gehad! 😀

We werken als samengesteld gezin zo goed. Natuurlijk zijn er de nodige irritatie dingetjes, want ja, het is best hard werken soms. En ook al wil je het niet, soms is de realiteit toch dat je van een stiefkind soms minder kunt hebben dan van je eigen vlees en bloed.

Gelukkig speelt dat hier heel minimaal, maar op sommige momenten is het beter even je woorden in te slikken en even uit de situatie te lopen. Dit geld gelukkig voor ons beiden hoor 😉

Dan nog een 'klein' dingetje wat de wereld weer even op z'n kop gooide.

In september 2021 kreeg ik m'n 1e uitstrijkje. 30 geworden, dus ja.. 'hoort erbij' gelukkig alle uitslagen goed en werd ook nog even benoemd dat de touwtjes van m'n spiraal goed zichtbaar waren. Achteraf vraag ik me nog steeds af waarom dit benoemd werd, maar dat terzijde. Ik opgelucht dat die dus gelukkig nog zat waar die hoorde te zitten.

Een krappe maand later... weet het nog heel goed.. ik was overtijd. Hoe dan?!

Ach ja, nog even paar dagen afwachten en dan komt die menstruatie vanzelf... niet dus!

25 Oktober, ik kon wat eerder van mijn werk weg en besloot een test te halen. Met de gedachte 'het zal wel niet, kan niet..maar dan weten we maar wat'..

Positief, knalpositief! Dit kan niet... paniek! Grote paniek. Mijn vriend wil geen kinderen meer, is daar heel duidelijk in geweest. Ik kon kiezen, of voor hem, of mijn kinderwens.. hij werd het, en nu dit!

Ik ben zwanger! Huilend en in paniek een vriendin gebeld, daarna de verloskundige en erna nog een vriendin. Wat moest ik hiermee?! Ik kon bij de verloskundige meteen langskomen gelukkig.

Met inwendige echo twijfelde ze of ze mijn spiraal nog zag, maar overduidelijk wel een beginnende zwangerschap...

Volgende blog meer!

1 jaar geleden

Ik werk op de poli gyn en benoem vaak dat ik touwtjes zie. Puur en alleen omdat vrouwen het vaak een prettig idee vinden en het een observatie is van mij die ik ook in het dossier noteer. Het zegt overigens verder niks over een correcte ligging van het spiraal.