Snap
  • Mama
  • brandwond
  • brand
  • mamaplaatscollab
  • Brandwonden
  • brandwondenstichting

Dit is een grapje toch?!

19 juli 2017, een dag die ik nooit zal vergeten. Ik werd wakker en las het bericht. Eerst dacht ik dat het een grapje was en ik appte ook naar z'n broer 'dit is een grapje toch?'. Helaas bleek het geen grap te zijn… In de nacht van 18 op 19 juli is mijn beste vriend overleden in een brand.

Hij woonde bovenin in een flat in Diemen. En ergens onderin de flat besloten 3 personen dat ze de verzekering wilde oplichten door een brand te stichten. Dit liep alleen gigantisch uit de hand. Er ontstond een ontploffing waarbij de rook terecht kwam in het trappenhuis. Toen Daaf wilde vluchten is hij gestikt in deze rook.

Vanaf de eerste dag dat ik David ontmoette had ik al een crush op hem, en andersom ook. Wij hadden een bijzondere band samen. Eentje die moeilijk te omschrijven is. Zelf snapte ik het namelijk ook niet helemaal. Maar het voelde goed en vertrouwd. Ik was er echt kapot van toen ik dit hoorde. En nogsteeds heb ik er moeite mee dat hij er niet meer is.

Een jaar later ging ik op BHV cursus en bij het onderdeel brandveiligheid stelde ik een hoop vragen. Ik leerde daar bijvoorbeeld waar je rookmelders het beste kunt plaatsen en dat eentje in huis niet genoeg is. Deze meneer had 14 rookmelders in huis. Overal waar een stekker in het stopcontact zat, hing een rookmelder. Onder het bureau, boven het bed, in de keuken ect. Opzich ook logisch want als er beneden brand is, en jij ligt in bed. Dan ben je al te laat als je rookmelder op de overloop hangt.

Mijn huis moest en zou nu dus ook brandveilig zijn. De meeste (kleine) brand ongelukken loop je thuis op namelijk bij bijvoorbeeld de oven of het tosti apparaat. Dit gebeurt mij toch nog wel eens regelmatig (iets met een ezel?). Wanneer iemand een brandwond oploopt ben ik er wel vaak als eerste bij om te helpen en te vertellen wat er moet gebeuren. Eerst water, de rest komt later.

Van de Nederlandse Brandwonden Stichting kreeg ik een eerste hulp etui voor brandwonden. Hierin vind je oa brandwondenpleisters, gaas en koelgel. Dit is dus superfijn wanneer er thuis een ongelukje gebeurt met jou of je kindje. Zo kun je meteen in actie komen! Dit etui bestel je hier voor maar €14,95. Of je krijgt deze gratis als je de Brandwonden Stichting minimaal 5 maanden voor €2.50 per maand steunt!

Tip: Met de eerste hulp test van de Brandwonden Stichting kun je zien of jouw kennis bij brandwonden goed genoeg is! De test doe je hier.

Ik scoorde 100% en jij?

Bestel je eigen EHBO kit hier.

3 jaar geleden

Ooh meen je, zo heftig he.. is het lang geleden gebeurd?

3 jaar geleden

Soortgelijk meegemaakt en gelukkig 100% gescoord met de test!!!!

3 jaar geleden

Zo erge nachtmerrie is dit 😨

3 jaar geleden

Ook 100%!!!!!