Snap

Dit ben ik!

De vele rollen van moeders

Hallo allemaal, daar gaan we dan. Mijn eerste blog! Waarom? Omdat ik soms behoefte heb om mijn verhaal te delen en als moeder van een peuter en een baby, heb ik niet altijd even veel sociale contacten om me heen.

Wie ben ik? Die vraag lijkt zo simpel, maar is het eigenlijk niet. Want ik ben zo veel! Laatst had ik een avond bij de peuterspeelzaal van mijn dochtertje over het thema "Ik" en daar moesten we al onze rollen opschrijven. Dus ik begon braaf aan mijn lijstje: "mama, echtgenote, buikdanslerares, schoonmaakster, wasvrouw..." Toen dat lijstje voor mijn gevoel klaar was, kregen we de vraag of we allemaal met onze naam begonnen waren. Oeps! Dat was ik dus niet. En dat geeft denk ik mooi weer, hoe snel wij moeders onszelf op de tweede (of derde, vierde...) plek zetten. Dus bij deze: ik ben Angela. Ik ben 32 jaar oud en woon samen met mijn man en onze twee mooie kinderen. Een peuter(pubertje) met een sterke eigen wil uit november 2016 en een klein baby'tje uit oktober 2019. 

Naast echtgenote en mama (en alle rollen die daar bij komen) ben ik ook nog gastouder. Daardoor ben ik altijd thuis bij mijn kinderen, wat heel leuk en handig, maar soms ook zwaar is. Begin dit jaar ben ik ook weer begonnen met buikdansles geven. Een uit de hand gelopen hobby zou je kunnen zeggen, maar zo leuk! Als ik tijdens de lessen het zelfvertrouwen van vrouwen zie groeien, word ik daar ook gelukkig van. 

Nu weten jullie al vast een klein beetje over mij, een volgende keer meer. Voor nu ga ik proberen nog even een beetje te slapen, zodat ik al die rollen straks weer op me kan nemen! Want mama's, we doen het toch maar mooi allemaal!