Snap
  • Mama
  • Momlife
  • militair
  • onvoorwaardelijkeliefde
  • Militarywife
  • unconditionallove

Dingen die je beter niet kunt zeggen tegen de vrouw van een militair

Trip down memory lane.

Acht mei 2012. Hoogzwanger, 22 jaar, hormonen all over the place en intens verdrietig. Niels ging voor 7 maanden naar Afghanistan. Ergens in juli zou hij twee weken op verlof komen voor de geboorte van onze dochter Yeva. Begin juli zou ik mijn diploma in ontvangst nemen.

Man! Ik heb m’n ogen uit m’n kop gejankt van ellende.

Inmiddels is Niels al drie jaar weg bij defensie, maar bij het zien van dit filmpje krijg ik weer flashbacks. Vooral naar de goedbedoelde, maar ongevraagde adviezen waar ik soms mijn wenkbrauwen voor ophaalde. En dan de dapperheid waarmee men het bracht..

Tja, je wist waar je aan begon.

Een echte klassieker in de categorie ongenuanceerde uitlatingen. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je niet verliefd wordt op de militair, maar op de man die toevallig militair is van beroep. Je hebt als jong verliefd kippetje geen flauw idee waar je aan begint (ook al denk je van wel), totdat je het meemaakt.

Dat je dat kan, ik zou niet in jouw schoenen willen staan.

Bedankt voor het compliment. Dat verklaart waarschijnlijk waarom jij in jouw schoenen staat en ik in de mijne.

Ben je dan nooit bang dat ie niet meer terugkomt?

Goh, die gedachte had ik ergens ver in mijn achterhoofd bewaard, mocht ik hem ooit nodig hebben. Thanks though!

Ik weet precies hoe je je voelt. Mijn man reist soms ook naar het buitenland voor zijn werk.

Vast en zeker. Echter duurt een missie (naar een oorlogsgebied) zo’n 4-7 maanden. Soms zelfs langer. Naar hartenlust met elkaar bellen of appen zit er niet altijd in. Je weet niet altijd precies waar je man zich bevindt en of hij zich veilig voelt. De meeste militairen kiezen er bewust voor om bepaalde dingen niet te vertellen om het thuisfront niet onnodig ongerust te maken. Bovendien is een retourticket nooit gegarandeerd hè. Misschien toch een beetje appels met peren vergelijken?

Dat je dat kan, zo lang droog staan.

Is liefde niet meer dan alleen een gevoel? We kunnen dus stellen dat het behoorlijk wat bedrevenheid en bereidwilligheid vergt om de naam “militairs vrouw” eer aan te doen. Vooral als je elkaar regelmatig voor langere tijd moet missen koester je de kleine dingen des te meer, zoals het horen van elkaars stem en te genieten van de momenten dat je samen bent. Tegenwoordig stranden de meeste relaties om het minste geringste. Ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg dat seks heerlijk is en absoluut nodig in een relatie! Maar een goede relatie is toch echt op meer gebaseerd dan alleen seks.

Meid, voor je het weet is ie weer terug

Zeker. Nog maar 98 dagen, 10 uur en 59 minuten 😒

Niels en ik hebben destijds meegedaan aan Dagboek Kunduz, een documentaire van de Telegraaf. Het lukte helaas niet om het filmpje te uploaden op Mamaplaats. De compilatie van de emotionele fragmenten staat op mijn Instagram. https://www.instagram.com/tv/B_dOHZRDqWx/?utm_source=ig_web_copy_link

Liefs,

Nadine