Snap
  • Mama
  • Gezond

Dingen die ik doe, denk en zie tijdens het afvallen!

Als ik bezig ben met afvallen dan zijn er een aantal dingen die ik doe, denk en zie. Herkennen jullie dit?

Inmiddels ben ik in mijn 4de week van mijn fitjourney en gelukkig gaan de kilo's de goede kant op, naar beneden!Dit is voor mij niet de eerste keer dat ik de strijd met de kilo's aan ga, maar een aantal zaken komen toch wel elke keer weer terug!

1. Zou iemand het al zien? En dan bedoel ik niet bij 10 kilo, want dat gaan mensen wel zien. Maar bij een paar kilo gewichtsverlies. Zelf denk ik het altijd te zien in de spiegel, totdat ik een foto maak. Reality Check! 

2. Ik heb honger. Heb ik honger of heb ik gewoon trek?

3. Ik zie echt overal eten! Vooral als je lekker tv zit te kijken en het is tijd voor de reclames! Overal eten, eten en nog eens eten. Wat dat betreft kun je beter Netfix aanzetten. Geen reclames.

4. Man wat heb ik het koud. Maar dat is een goed teken. Burn baby Burn!

5. Ik heb honger of had ik dat nou al gezegd ;-)

6. Ik kijk uit naar het moment dat ik mijn doelen heb bereikt en denk na over wat ik dan het liefste zou willen eten! Dit houdt niet in dat ik dan meteen toegeef aan mijn oude patronen, maar je mag jezelf ook wat gunnen. En als je dan iets wilt eten, dan moet je ervoor zorgen dat het iets is waar je echt naar uitkijkt. 

7. Ik kijk de gehele dag wat ik nog mag eten en kijk daar naar uit. 

8. Ik kom thuis van de supermarkt en in mijn boodschappentas ligt er opeens een reep chocolade. Bad Habits. Dit zijn die oude gewoonten die ik nog moet afleren. Ik moet wel toegeven ik koop het, maar eet het niet op. Ik ga namelijk voor het bereiken van mijn doelen en gun mezelf echt wel lekkere dingen, mits deze passen binnen mijn dagwaarden. 

9. Werd ik morgen maar 10 kilo lichter wakker, dan was ik af van die salades ;-)

10. Yup, nog steeds honger!

De strijd aan gaan met de kilo's is een mindset. Het is voor mij een kwestie van doelen stellen en daar naar toeleven! Ik volg geen voorgekauwde menu's. Ik bepaal elke dag zelf wat ik eet en dat is geen straf. Als je benieuwd bent wat ik eet op een dag, kijk dan eens op mijn eigen website. 

Ik probeer op dit moment wel verschillende dieetvormen om zo uit te zoeken welk dieet het beste bij mij past en waar ik resultaten mee boek! Voor nu is het een kwestie van doorbijten, gaan met die banaan en zorgen dat ik mijn doelen ga bereiken, zodat ik ook een beetje summerproof op het strand kan verschijnen. Alleen dan zonder sixpack, maar met drie kids die aan mijn benen hangen :-D. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Fitmommarly?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.